Uutiset

Kuljetuskalusto

Kontteja kuudella Renaultilla

Suomen suurin Renault Trucks T -sarjan käyttäjä on Kuljetus Virtanen & Tenhu Oy Kauniaisista. Yrityksellä on ajossa kaikkiaan kuusi T-sarjan rekkaveturia merikonttikuljetuksissa.  T-sarjalaisilla on ajettu nyt yhteensä lähes miljoona kilometriä. Ajettavuus saa kuljettajilta kehuja ja T-sarjalaisten polttoaineenkulutus on ollut odotetusti pieni.

Vuosaaren satamassa Helsingissä on vilkas rekkaliikenne. Satamaan tulee ja sieltä lähtee jatkuvasti erilaisia kuljetuksia ympäri Suomea. Vuonna 1994 perustetun Kuljetus Virtanen & Tenhu Oy:n autoja kulkee sataman porttien kautta päivittäin kymmeniä kertoja. Kuljetusyritys kuuluukin maamme suurimpien merikontteja kuljettavien kuljetusliikkeiden kärkijoukkoon viidelläkymmenelläkuudella autollaan. Muutamilla autoilla vedetään myös irtoperävaunuja. 

”Kalustomme on ollut pääasiassa käytettyä meille tullessaan. Saimme kuitenkin Vantaan Volvo Truck Centeristä tarjouksen kuudesta uudesta Renaultista. Tarjous kuulosti järkevältä, joten päätimme tarttua siihen”, Juha Virtanen kertoo.

”Hankintahinta haluttiin pitää varsin kohtuullisella tasolla, joten tilasimme autot ilman mitään ’ylimääräisiä’ lisävarusteita”, Virtanen sekä yhtiökumppani Harri Tenhu kertovat.

Autoista kaksi on välitelivetureita ja loput neljä kaksiakselisia vetoautoja. Niillä ajetaan merikontteja ympäri Suomea. Käytännössä Virtanen & Tenhun T-sarjalaiset liikkuvat pääasiassa Kuopio – Seinäjoki linjan eteläpuolella. 

Asiakkaina Virtasella ja Tenhulla on niin metsäyhtiöitä kuin varustamoita sekä huolintaliikkeitäkin. Uusiin Renaulteihin hankittiin uudet perävaunut. Autoilla pyritään ajamaan aina kaikki pisimmät matkat. 

Ominaisuudet ja hinta tasapainossa

Uudet Renaultit tulivat Kuljetus Virtanen & Tenhu Oy:lle kahdessa kolmen auton erässä. Ensimmäiset T-sarjalaiset ovat olleet liikenteessä nyt reilun vuoden ja tuoreimmat muutamia kuukausia. 

”Näillä kuudella T-sarjan autolla on ajettu nyt yhteensä lähes miljoona kilometriä ilman ongelmia. Kuljettajapalautteen perusteella T-sarja on hyvän ajettavuutensa osalta ja mukava auto tien päällä”, Virtanen kertoo käyttökokemuksista. 

Renault Trucks ei ollut yritykselle täysin tuntematon merkki, sillä aiemmin käytössä on ollut kaksi Premiumia ja Magnum, joista ei ole ollut huonoa sanottavaa. Uudessa T-sarjassa houkutti erityisesti hyvä hinta-laatusuhde. Uskoa merkkiin loivat vastaavasti Volvon luotettavat komponentit voimansiirrossa sekä kattava huoltoverkosto. 

”Nykyisillä ajosuoritteilla autolla ei ole varaa seistä turhaan korjaamolla”, Virtanen tarkentaa.

Renaulteihin valittiin 11-litraisen moottorin 430 hevosvoimaiset versiot. Vaihteistot ovat luonnollisesti maantieajoon hyvin soveltuvat automatisoidut Optidriver vaihteistot.

Polttoainekulutuksen lukemat ovat pysyneet odotetusti kohtuullisella tasolla. Sillä on suuri merkitys yritykselle, jonka autoilla ajetaan paljon kilometrejä. 

”Tähän mennessä kokemukset Renaultin T-sarjasta ovat olleet positiivisia ja täyttäneet odotukset”, Juha Virtanen ja Harri Tenhu toteavat Vuosaaressa, kun jälleen yksi uusista autoista lähtee viemään konttia asiakkaalle.

Lue seuraavaksi