Uutiset

Kuljetuskalusto

Kokonaisuus syntyy pienistä paloista

Vuoden 2011 tapahtumia muistellaan vielä pitkään, Volvolla vuosi muistetaan erittäin menestyksekkäänä aikana niin Suomessa kuin muuallakin Euroopassa. Suomessa merkin markkinaosuus kipusi yli 16 tonnin sarjassa lähes 36 prosenttiin, mikä on myyntijohtaja Kimmo Ahosen mukaan merkille oikea taso.

”Volvolla on pitkä historia suomalaisena markkinajohtajana ja sitä haluamme olla jatkossakin”, summaa Ahonen ajatuksiaan tammikuisena pakkaspäivänä. Volvon asema on erittäin vankka niin puuautoissa, kaukoliikenteessä kuin maansiirrossa ja rekanvetäjissä. Irtoperäliikenne on erittäin kilpailtu toimiala, missä Volvo on myyntijohtajan mukaan nostanut osuuttaan paljolti kustannustehokkuutensa ja taloudellisuutensa ansiosta.

”Kustannustehokkaalla ja taloudellisella ajokilla on mahdollisuus pärjätä myös kilpaillulla toimialalla”, vakuuttaa Ahonen, jonka mukaan vuosi 2011 oli Volvon vuosi.

”Vuonna 2012 Volvo on vahvempi kuin koskaan”, päättää Ahonen viitaten osin markkinaosuuksiin, osin juhlavuottaan viettävään 16-litraiseen voimalaan.

Ennusteet alkaneelle vuodelle ja sen mukanaan tuomille rekisteröintimäärille ovat hyvin varovaiset kaikilla toimijoilla. Ahonen yhdessä toimitusjohtaja Magnus Björklundin kanssa kertovat ennustamisen olevan nyt äärimmäisen vaikeaa, koska näkymät ovat tyystin sumun peitossa. Euroopan talouskriisi yhdessä kotimaan kustannustason voimakkaan nousun ja vuoden 2014 alussa voimaan astuvan Euro 6-päästönormin kanssa ovat tekijöitä, joiden vaikutuksia autokauppaan on mahdotonta arvioida. Euro 6 tuo mukanaan aikaisempaa suuremman painon, lisää teknisiä yksityiskohtia ja sitä kautta myös korkeamman hankintahinnan tuttuun Euro 5-tekniikkaan verrattuna. Normaalisti autoilijoilla on tapana painottaa hankintoja päästörajojen loppupäähän, mikä tuonee mukanaan kysyntäpiikin seuraavan kahden vuoden aikana. Mahdolliset kannustimet taasen tekevät puhtaammasta ajokista houkuttelevamman, mikä siirtäisi hankintoja vuoteen 2014.

Björklundin mukaan vallitseva, sumuinen taloustilanne ei kuitenkaan ole yhtäläinen vuoteen 2008 verrattuna.

”Syksyllä 2008 rahoitusmarkkinoiden hävitessä kentällä oli nuori ajoneuvokanta ja tilauskannan olleessa äärimmäisen pitkä. Nyt meillä on lyhyt tilauskanta yhdessä vanhan ajoneuvokannan kanssa”, linjaa Björklund ajatuksiaan.

”Vuoden 2011 kaltainen taso on varovainen veikkaus haasteellisesti alkaneen vuoden 2012 rekisteröinneille”, linjaavat Volvon nokkamiehet yhteistuumin.

Konseptilla kentälle

Valmistaja toisensa perään on tuonut myös suomalaismarkkinoille ajoon valmiita ajokkeja, joiden varusteluaika jää lyhyeksi. Volvon leirissä tehdasvarustelu kuuluu Pro –tuoteperheeseen, jota laajennetaan nyt umpikori- ja maansiirtoautoista myös koukkulaite- ja puutavara-autoihin.

”Konseptiauto on pääomatehokas, nopea ja kotimainen vaihtoehto perinteiselle rakennustavalle. Valmiiden pakettien ansiosta auto on myös helposti ja nopeasti hinnoiteltavissa”, summaa Juha-Matti Raatikainen konseptoinnin etuja. Merkittävä konseptiauton etu piilee takuuasioissa, jotka hoituvat Volvon kautta myös päällirakenteen osalta. Nimestään huolimatta konseptiauton varusteluun ja ominaisuuksiin voidaan vaikuttaa.

”Tarjoamme asiakkaalle tukevan nipun valmiiksi suunniteltuja ja käytännössä toimivaksi todettuja vaihtoehtoja”, muistuttaa Raatikainen.

WoodPro –puutavara-auto on ajoon valmis FH tai FH16, joka on varustettu Aluarin valmistamalla alumiinipäällirakenteella. Raatikaisen mukaan Alucarin tehtaalla Maksamaalla varusteltava WoodPro on erittäin mukautumiskykyinen ja siten sopiva monien asiakkaiden ajotehtäviin.

”Meillä on jatkuva autovirta tehtaalta Maksamaalle takaamassa nopeaa toimitusaikaa”, muistuttaa Raatikainen kääntäessään esiin FM- tai FMX-pohjaisen HookPro –koukkuauton kuvan.

”Multiliftin laitteella varustettu auto rakennetaan täysin valmiiksi jo tehtaalla, joten Suomeen rantauduttuaan se voidaan rekisteröinnin jälkeen ottaa suoraan tuottavaan työhön”.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi