Uutiset

Kuljetuskalusto

Kokonaispalvelua päällirakentamiseen

Pro Liftin historia alkoi kappaletavaranostureiden ja koukkulaitteiden maahantuonnilla ja myynnillä, joten matka kokonaisvaltaiseen päällirakentamiseen ja laitteiden asennuksiin oli varsin lyhyt. Asennuksiin ja jälkimarkkinointiin saatiin uutta pontta vuonna 2007 yrityksen muutettua uusiin ja ajanmukaisiin tiloihin Helsingin Itä-Pakilaan.

– Sijaintimme on liikenteellisesti varsin hyvä ja uudet tilat mahdollistavat vaativatkin asennus- ja huoltotyöt, kertoo Pro Liftin Vesa Hiekkanen toimipisteessä, missä rakennetaan vuosittain kolmisenkymmentä ajoon valmista ajoneuvoa.

Hiekkasen mukaan asiakaskunta koostuu vielä tällä hetkellä paljolti pääkaupunkiseudun kuljetusyrittäjistä, joskin lähivuosien määrätietoisena tavoitteena on reviirin laajentaminen maanlaajuiseksi.

– Joulukuun alussa meillä aloitti uusi päällirakennemyyjä Michael Jossandt, jonka uskomme tuovan meille asiakkaita laajemmalta maantieteelliseltä alueelta.

Hiekkanen tulee kuitenkin jatkamaan myynnin tukena, joskin hänen painopisteensä tulee olemaan enemmän toiminnan ja asiakkaille tarjottavan kaluston kehittämisessä.

– Lähitulevaisuudessa näemme pidemmälle tuotteistettuja päällirakennepaketteja, joiden valmistus on enemmän teollisella pohjalla. Aikaisempaa selkeämmän tuotannon ansiosta läpimenoaika saadaan lyhyemmäksi ja hankintahinta kilpailukykyiseksi. Mistään bulkkituotteista ei kuitenkaan ole kysymys, vaan jokaisen asiakkaan erityisvaatimukset huomioidaan jatkossakin, lupaa Hiekkanen.

Pro Lift on varsin kansainvälinen yhtiö, sillä toimintaa on Helsingin ohella myös Tallinnassa ja Riikassa. Hiekkasen mukaan Riikan toimipiste palvelee latvialaisia asiakkaita, mutta Tallinnan ja Helsingin pisteissä tehdään tiivistä yhteistyötä hankintojen ja suomalaisten sekä virolaisten asiakkaiden kanssa.

– Olemme jo pitkään tasanneet työllisyyttä näiden kahden toimipisteen välillä. Meidän maailmassa Suomenlahtea ei käytännössä edes ole, koska Tallinnassa ja Helsingissä tehdään hyvin samanlaisia töitä kummankin maan tarpeeseen, painottaa Hiekkanen.

Pieneen ja vähän isompaankin nostoon

Pro Liftin tuotevalikoima sisältää lavarakenteiden ohella koukkulaitteita ja kappaletavaranostureita sekä näiden lisälaitteita.

– Koukkulaitteissa edustamme perinteikästä belgialaista AJK:ta, jota myydään Ruotsissa myös Sörlingin tuotemerkillä. Kappaletavaranostureissa aloitimme tanskalaisella HMF:llä, jonka tarjoamaa valikoimaa laajensimme loppukesästä italialaisella Efferillä. Maahantuomamme nosturivalikoima kattaa nostoteholtaan 0,5-220 tm:n nosturit, joten jokaiselle käyttäjälle löytyy varmasti sopiva vaihtoehto, painottaa Hiekkanen, jonka mukaan HMF ei ole katoamassa yrityksen edustuksesta, vaikka uusi merkki taloon tuotiinkin.

Pro Liftin edustamilla tuotemerkeillä on kotimarkkinoillaan varsin vahva asema, joka on Hiekkasen mukaan saavutettavissa myös Suomessa.

– Tuotteisiimme päätyneet autoilijat ovat olleet erittäin tyytyväisiä laitteiden toimivuuteen ja luotettavuuteen. Monelle autoilijalle olemme myyneet jo useita laitteita, mikä on mielestäni paras osoitus luottamuksesta.

Hiekkasen mielestä yhden nosturin saa myytyä aina vaikka hinnalla, mutta sen toisen kaupan tekeminen vaatiikin jo enemmän. Hänen mukaan seuraavan kaupan tekeminen pitää aloittaa jo edellisen luovutuksesta.

– Asiakasta ei saa jättää yksin missään vaiheessa, nykypäivänä huollon merkitystä ei koskaan voi korostaa liikaa. Tässäkin asiassa korostuu ammattitaitoisen ja kokeneen henkilöstön merkitys.

Menestys ei synny vain lupauksilla ja luottamuksilla, joten Pro Liftin tavoitteena onkin rakentaa entistä kattavampi, maanlaajuinen huoltoverkosto edustamilleen merkeille. Kumppaneiksi etsitään itsenäisiä nostureiden ja koukkulaitteiden kanssa työskenteleviä huoltokorjaamoja eri puolilta maata. Ensiaskeleet verkoston laajentamisessa on jo otettu, tiivistä yhteistyötä tehdään muun muassa päällirakentajien ja huoltoliikkeiden kanssa.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi