Uutiset

Kuljetuskalusto

Kögel Euro Trailer tuo tehokkuutta

Kögel

Saksalainen perävaunuvalmistaja Kögel on nostanut jo aiemmin esittelemänsä EuroTrailer-konseptin jälleen parrasvaloihin. Kögelin mukaan pituudeltaan 14,9-metrin puoliperävaunu yhdessä perinteisen rekanvetäjän kanssa on skandinaavista moduuliyhdistelmää ketterämpi ja turvallisempi vaihtoehto keskieurooppalaiselle tieverkolle. Kögelin tiedotteen mukaan saksalaisilla maanteillä on erikoislupien turvin ajettu jo seitsemän vuoden ajan 300 Euro Trailer –perävaunulla kokemusten ollessa erittäin myönteisiä.

Kögelin mukaan Euro Trailer –konseptin merkittävimpänä etuna moduuliyhdistelmiin verrattuna on reitistön laajuus. Moduuliyhdistelmillä on lupa liikkua rajatulla tieverkolla, Euro Trailer –perävaunuja voi sen sijaan vetää kaikkialla kokeiluun osallistuvan osavaltion alueella.

1,3 metriä tavanomaista puoliperävaunua pidempi Euro Trailer tarjoaa 10 kuutiota lisää kapasiteettia. Valmistajan mukaan tämä vaikuttaa myönteisellä tavalla niin polttoaineenkulutukseen kuin kuljettamisesta syntyviin hiilidioksidipäästöihin.

”Polttoaineenkulutus ja päästöt kuljettua kuutiota tai kuormalavaa kohtaan jäävät nykyistä alhaisemmiksi”, muistuttaa Kögelin Thomas Eschey, joka muistuttaa Euro Trailer –yhdistelmän olevan erinomaisen vaihtoehdon myös liikenneinfrastruktuurin kannalta. 1,3 metriä pidempi yhdistelmä voi hyödyntää nykyisiä taukopaikkoja – toisin on 25,25-metrisillä moduuliyhdistelmillä, jotka vaativat omat pysäköintialueensa.

Lue seuraavaksi