Uutiset

Kuljetuskalusto

Kirsi Karlamaa Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtajaksi

Valtioneuvosto nimitti 19.12.2018 Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin pääjohtajaksi diplomi-insinööri Kirsi Karlamaan. Pääjohtajanimitys on viiden vuoden määräajaksi 20.12.2018 lukien.

Karlamaa aloittaa työskentelyn liikenne- ja viestintäministeriössä, josta hän siirtyy virastoon 1.1.2019.  

Karlamaa on työskennellyt Viestintäviraston pääjohtajana vuoden 2016 alusta. Sitä ennen hän on toiminut virastossa useissa johtotehtävissä ja johtanut muun muassa Viestintäviraston radiotaajuushallintoa ja Kyberturvallisuuskeskusta. 

Liikenne- ja viestintävirasto Traficom toimii valtakunnallisena tietoyhteiskunnan ja liikennejärjestelmän kehittäjänä. Se valvoo ja edistää liikenteen ja viestinnän markkinoita ja -palveluja. Virasto on kansalaisia ja yrityksiä palveleva liikenteen ja viestinnän lupa-, rekisteröinti- ja hyväksyntä- sekä turvallisuusviranomainen. Se vastaa myös tarvittavien tutkintojen järjestämisestä.

Viraston henkilöstömäärä on noin 900.

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin toiminta käynnistyy 1.1.2019. Uusi virasto kokoaa yhteen Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin, Viestintäviraston sekä Liikenneviraston tietyt toiminnot. Nykyinen Liikennevirasto jatkaa Väylävirastona.

Lue seuraavaksi