Uutiset

Kuljetuskalusto

Kesla ja Koneosapalvelu yhteistyössä

Yhteistyön myötä Koneosapalvelu otti myyntiin Keslan metsäkonenosturit ja hakkuupäät kaikissa toimipisteissään ja lisäksi Vilppulan toimipisteeseen tuli Keslan puutavaranostureiden huolto. Sekä Kesla että Koneosapalvelu jatkavat muilta osin myynti- ja huoltoverkostoissaan jo olemassa olleita palveluitaan.

Keslan markkinointijohtaja Eero Lukkarinen on tyytyväinen syntyneeseen sopimukseen. ”Koneosapalvelu on tunnettu toimija alalla ja heillä on hyvät yhteydet yrittäjiin ja tämä yhteistyö parantaa mahdollisuuksiamme tarjota Kesla-nostureita ja -hakkuupäitä suomalaisille koneyrittäjille. Puutavaranostureiden huoltoverkoston laajeneminen Vilppulaan tukee hyvin nostureidemme kasvavaa myyntiä kotimaassa.”

Koneosapalvelu uskoo Keslaan

Yhteistyö on lähtenyt hyvin liikkeelle Koneosapalvelussa. ”Olemme olleet päivittäin tekemisissä Keslan kanssa yhteistyösopimuksen syntymisen jälkeen”, sanoo Koneosapalvelu Oy:n toimitusjohtaja Mika Aliranta. ”Uskon Keslan oleva nouseva firma ja yhteistyömme olevan hedelmällistä kaikille osapuolille. Kesla-tuotteet ovat nyt kaikissa toimipisteissämme laajalla skaalalla.”

Vilppulan lisäksi Koneosapalvelulla on myynti- ja varaosatoimipisteet Lappeenrannassa, Kuopiossa ja Vantaalla. Yrityksellä on omaa maahantuontia ja -vientiä, jonka osuus liikevaihdosta on noin 40 prosenttia. Huolto- ja korjaustoiminnan lisäksi Koneosapalvelu valmistaa Vahva-kahmareita ja Kopa-teloja. Varaosia toimitetaan uusien osien lisäksi purkukoneista.

Viime vuoden aikana on Koneosapalvelussa eletty muutoinkin suurten muutosten aikaa. Yrityksen perustajajäsen Toivo Aliranta jäi viettämään ansaittuja eläkepäiviään viime vuodenvaihteessa. ”Edelleen Topi on mukana toiminnassa omaan tahtiinsa ja siirtää ´hiljaista tietoa´ yrityksen muille henkilöille”, kertoo Mika Aliranta.

Koneosapalvelu laajensi myös huoltoa viime vuonna, joten kapasiteettia Kesla-nosturihuollolle on hyvin. ”Olemme satsanneet hydrauliikkapuoleen ja nyt, kun oli hieman hiljaisempaa oli aikaa kouluttaa myös henkilökuntaa. Nyt olemme valmiita vastaanottamaan tulevan kasvukauden haasteet”, vakuuttaa Aliranta. ”Kuuntelemme ja katselemme asiakkaiden tulevaisuuden tarpeita ja kehitämme toimintaamme sen mukaan.”

Uutuuksia

Sekä Koneosapalvelu että Kesla tulevat esittelemään Metkossa uusia tuotteita. Aliranta mainitsee uuden telamallin olleen testeissä ja se julkaistaan kesän aikana. Kesän aikana julkistetaan myös K-sarjan kaivukonekourat.

Kesla on Metkossa esillä useissa pisteissä. Siellä nähdään Keslan uutuus, aines- ja energiapuun yhdistettyyn korjuuseen suunniteltu 16RH -rullakoura yhdessä patentointivaiheessa olevan ProAx -veitsikatkaisun kanssa. Kesla on satsannut bioenergiapuoleen ja esittelee uusia hakkuriratkaisuja esimerkiksi kuorma-autoalustalle. Tapahtumassa tullaan esittelemään muun muassa Keslan uusi iso hakkuri.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi