Uutiset

Kuljetuskalusto

Kauppilan Autohajottamo Oy 60 vuotta

Kauppilan Autohajottamon 60 vuotta palkitut

Suomalaista yrittäjyyttä juhlittiin

Kauppilan Autohajottamon perustajan Toivo Kauppilan liikemiesuran alkuvaiheessa hän oli toiminut rapujen ostomiehenä ja armeijan jälkeen itsenäisenä oravannahkojen ja rannekellojen kauppamiehenä. Nopeasti Toivo siirtyi kuitenkin ajoneuvojen purkamiseen ja varaosien myyntiin.

Nykyiselle liikepaikalle Toivo ja Kerttu Kauppila asettuivat avioitumisen jälkeen jo vuonna 1956. Silloin rakennuksen alakerrassa sijaitsivat korjaamotilat ja yläkerrassa perheen asunto. Liiketoiminta laajentui tasaisesti ja vuonna 1965 liiketoimintaa laajennettiin kuorma-autojen kunnostukseen sekä myyntiin. Toiminta kehittyi, laajeni ja monipuolistui. Varaosien myynti oli laajentunut 60-luvun lopulla kansainväliseksi vientikaupaksi. Käytettyjen kuorma-autojen, perävaunujen ja puutavaranostureiden tuontikauppa tuli mukaan 1970-luvulla. 1980- ja 90-luvuilla yrityksen toimintaa kehitettiin ja varastotiloja laajennettiin moneen otteeseen. 1990-luvun loppupuolella kaikki toiminnat yhdistyivät Kauppilan Autohajottamon lipun alle.

Kasvu jatkuu

Kuluvalla vuosituhannella vetovastuu on siirtynyt Toivon äkillisen sairastumisen myötä perheen pojille Jukka ja Jari Kauppilalle. Investointeja kiinteistöön on jatkettu. Vuonna 2005 tontille rakennettiin 600 neliön lämmin halli, jossa pystytään suorittamaan autojen purku-, korjaus-, pesu- sekä kunnostustoimintoja. Vuonna 2009 valmistui 750 kW:n tuulivoimala, jonka tuottamasta energiasta osa hyödynnetään purkamon toiminnoissa ja ylijäävä energia myydään sähköyhtiölle.
Viime vuonna Kauppilan Autohajottamo allekirjoitti perävaunujen maahantuontisopimuksen italialaisista FGM-trailereista. Sopimus kattaa edustuksen Suomen, Ruotsin, Norjan, Viron sekä Pietarin alueilla.

”60 vuodessa Kauppilan Autohajottamo Oy on kasvanut yhden miehen yrityksestä 15 henkilöä työllistäväksi sekä kansainvälistä että kotimaista kauppaa harjoittavaksi yritykseksi, jonka tällä hetkellä täpötäysi viiden hehtaarin alue käsittää reilut 4000 neliötä katettua tilaa. Kestävä kehitys ja ympäristön vaaliminen ovat tärkeässä osassa toimintaa, joka nojaa kotimaisen työvoiman osaamiseen ja ammattitaitoon”, totesi Jari Kauppila juhlapuheessaan.

JL

Kuva 1.: Juhlassa palkittiin Suomen Yrittäjien ansiomerkeillä yrityksen henkilökuntaa seuraavasti: Kerttu Kauppila, yrittäjäristin Timanttiristi 50 v., Jukka Kauppila, kultainen yrittäjäristi 20 v., Jari Kauppila, kultainen yrittäjäristi 20 v., Jorma Lähdesmäki, ansioristin Timanttiristi 30 v., Veijo Saari, kultainen ansioristi 20 v., Anne Leppämäki, kultainen ansioristi 20 v. ja Matti Kauppila, pronssinen ansioristi 5 v.

Kuva 2.:Italialaiset FMG-perävaunut ovat Kauppilan Autohajottamon uusi edustus.

Lue seuraavaksi