Uutiset

Kuljetuskalusto

Kantolan Rengas täyttää 90 vuotta

RengasCenter-ketjuun kuuluva Kantolan Rengas oy on aloittanut toimintansa alalla jo vuonna 1927. Pitkään historiaan mahtuu omistajavaihdoksia, taloudellisia vaihteluja ja muutama sotakin. Mikkelissä pääpaikkaa pitävä rengasliike toimii myös Haminassa, Kouvolassa ja Voikkaalla. Nykyinen yrityksen pääomistaja ja yrittäjä Jyrki Larvanto pohti ääneen suomalaisen yrittäjyyden arkea ja kertoi siirtävänsä Kantolan Renkaan yritysvastuuta asteittain pojalleen Jonille.

Perheyritys toimii ja jatkaa

Suomalaiset pienyritykset ovat yleensä perhekeskeisiä. Niin on myös Kantolan Rengas oy. Jyrki Larvanto otti vetovastuun tutusta yrityksestä vuonna 2006. Hänen perheensä oli toiminut Kantolan Renkaan yrittäjänä vuodenvaihteesta 1977 lähtien. Yrityksen nimi säilyi ja tulevan yrittäjän Joni Larvannon sanojen mukaan tulee säilymäänkin yrityksen perustajajäsenen Otto Kantolan mukaan.

”Ostin yrityksen koko osakekannan silloin vuonna 2005. Olin ollut talon ulkopuolella eri alan töissä, vaikka rengasala tuli jo varhain tutuksi. Rengasliikkeissä suhdanteet

Yrittäjä Jyrki Larvanto palvelee asiakasta puhelitse kahvitaukonsa aikana.

tulevat hieman viiveellä. Nyt puhutaan kasvusta, meille se tulee näkymään selvemmin, kun maantiekuljetukset kasvavat ja liikennemäärät muutenkin myös”, Jyrki Larvanto kertoo. Jyrkillä ja pojallaan Joni Larvannolla on selvä suunnitelma Kantolan Rengas -yhtiön jatkamisesta perheyrityksenä.

”Toimin Tampereen alueella jo opiskeluaikana ja pääkaupunkiseudulla työtehtävissä markkinointi- ja myyntipuolella. Rengastyöt tulivat tutuksi luontaisesti jo koululaispojasta saakka”, aloittaa Joni Larvanto. Joni kertoo avanneensa keskustelun isä-Jyrkin kanssa palaamisesta kotiseudulle ja rengasliikkeen palvelukseen mökillä saunoessa. Jyrki ei ollut heti ottanut aiheeseen kantaa suuntaan tai toiseen. Muutaman kuukauden pohdinnan jälkeen Joni palasi aiheeseen.

Sukupolvenvaihdos kannattaa tehdä suunnitellen

”Olikohan vuoden 2016 alkupuolta, kun päästiin asiassa yksimielisyyteen. Sukupolvenvaihdos toteutetaan asteittain osakekauppana. Yrityksen tilintarkastaja on toiminut kanssamme pitkään, joten alan toiminta on tuttua. Se helpottaa”, Jyrki Larvanto toteaa. Jyrkin periaatteena on, että seuraajalla on hyvät lähtökohdat jatkaa yritystoimintaa. Joni Larvanto tuntee valmiiksi alaa ja tunnistaa asiakkaittensa tarpeita.

”Kyllä esimerkiksi raskaan kaluston käyttäjillä on niin erilaisia lähtökohtia, että tarkkaan kuunnellaan, mikä on heille paras ratkaisu.

Kantolan Rengas Oy:n osakas ja tuleva yrittäjä Joni Larvanto tuntee rengastyöt ja kuuntelee asiakkaiden tarpeet.

Emme lähde rengasmerkin esitteen perusteella myymään mitään, vaan kuuntelemme ammattilaisten kokemuksia eri rengastyypeistä. Osa asiakkaista on aina valmiina kokeilemaan uutta”, toteaa Joni Larvanto.

Palvelu ja osaaminen ratkaisevat

Kantolan Renkaan Mikkelin toimipisteessä on rengashotelli kausirenkaiden vaihtamisen ja säilyttämisen helpottamiseksi. Huoltohallin pihassa seisoo myös täysin varusteltu rengashuoltoauto valmiina auttamaan rikkotapausta maantiellä tai työmaalla. RengasCenter ketjuun kuuluminen on Kantolan Rengas oy:lle luonnollista. Yritys oli mukana perustamassa itsenäisten rengasliikkeiden verkostoa. Verkosto auttaa asiakasta niin Suomessa kuin Pohjoismaissakin saamaan palvelua ja keskittämisen etua.

Larvannon isä Jyrki ja poika Joni perustellen kertoivat suomalaista henkilöautoilijaa vaivaavaan rengasongelmaan ratkaisun. Talvirenkaat pitää laittaa varhain alle ja varhain pois. Ilman perusteellista fysiikkaosaamista ymmärtää, että syksyn tiet eivät juuri lämpene eli siten kuluta talvirengasta. Keväällä lämpöä taas riittää tienpintaan yllättävän varhain. Syksyn ilman lämpötila voi olla reilusti plussan puolella, mutta tienpinta menee jäähän. Vaaratilanteet johtuvat yllättävästä tienpinnan pidon muuttumisesta. Lisää hyviä liikenneturvallisuutta lisääviä neuvoja voi poiketa kysymään Kantolan Renkaalta Mikkelistä juhlan keskellä. Konepörssi onnittelee 90-vuotiasta Kantolan Rengasta.

Verkossa

www.kantolanrengas.fi

Lue seuraavaksi