Uutiset

Kuljetuskalusto

Jukka Haanpää voitti Suomen YETD-kilpailun!

Jukka Haanpää edustaa Suomea YETD-finaalissa 25. huhtikuuta Södertäljessä Ruotsissa, jossa pääpalkintona on uusi R-sarjan Scania.Haapajärveläinen Haanpää voitti viime viikonloppuna järjestetyn finaalin. Kakkossijalle ylsi Ville Pöllä Kannuksesta ja kolmossijalle Janne Hötti Kuopiosta. Suomessa Scanian nuorten kuljettajien kilpailuun ilmoittautui tällä kertaa 766 henkilöä. Näistä 50 teoriakokeessa parhaiten menestynyttä kutsuttiin Jurvaan Botniaringin moottoriradalle kilpailemaan Suomen parhaan nuoren kuljettajan tittelistä. Kahden päivän aikana kuljettajat testasivat taitojaan viidellä eri tehtäväasemalla, jotka olivat hätäensiapu, toiminta onnettomuuspaikalla, ajoonlähtötarkastus ja kuormansidonta, puoliperävaunuyhdistelmän käsittely sekä taloudellinen ja turvallinen ajaminen.

Kokemus valttia kisassa

Voiton vei 31-vuotias Haanpää, joka on osallistunut Scanian YETD-kilpailuun myös vuosina 2007, 2010 ja 2012 ja selvittänyt tiensä kahdesti aiemmin Suomen loppukilpailuun. Jukka Haanpää teki erittäin tasaisen ja vahvan suorituksen kaikilla kilpailuasemilla saaden huippupisteet ensiapu-, onnettomuuspaikka- sekä ajoonlähtötarkastus- ja kuormansidonta-asemilta. Toiseksi sijoittunut Ville Pöllä on myös kokenut kilpailija. Hänkin oli mukana YETD-kilpailussa jo 2007 ja vuosina 2010 ja 2012 sijoittui Suomen loppukilpailussa kolmanneksi. Nyt sijoitus parani siis yhdellä sijalla. Kolmanneksi sijoittui vuoden 2012 Suomen YETD-kilpailun voittaja Janne Hötti.

Top 10

1.       Jukka Haanpää, Haapajärvi                

2.       Ville Pöllä, Kannus

3.       Janne Hötti, Kuopio

4.       Petri Ojala, Kouvola

5.       Tero Ala-Korpela, Kurikka

6.       Samuel Forsblom, Pietarsaari

7.       Petri Viitala, Mäntsälä

8.       Mikko Kaleva, Teuva

9.       Antti Heikkilä, Huittinen

10.   Patrik Puranen, Suomussalmi

Euroopan YETD-finaali järjestetään 25.4. Södertäljessä, Ruotsissa. Mukana ovat kansalliset voittajat 26 Euroopan maasta. Pääpalkintona on upouusi R-sarjan Scania, jonka arvo on 100 000 euroa. Tämänkertainen, nyt jo kuudetta kertaa järjestetty kilpailu oli avoin kaikille 1.1.1979 tai sen jälkeen syntyneille ammattikuljettajille. Scanian kuljettajakilpailuja järjestetään myös Australiassa, Kaukoidässä, eteläisessä Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Scanian kuljettajakilpailuihin on tänä vuonna osallistunut yli 100 000 kuljettajaa ympäri maailmaa.

Lue seuraavaksi