Uutiset

Kuljetuskalusto

JOAB:lta uusi koukkulaite

JOAB:n 30-tonninen koukkulaite on uudistunut. Tämän EcoDrive-sarjaan kuuluvan uuden, taittuvalla koukkurungolla varustetun laitteen mallimerkintä on L30A. Laskut tapahtuvat aina painovoimaa hyödyntäen, jolloin ei rasiteta autoa. Näin polttoaineenkulutus pienenee ja päästöt vähenevät.

Koukkulaitteen käyttö tapahtuu ohjaamoon sijoitetulla hallintapaneelilla.

Koukkulaitteen käyttö tapahtuu ohjaamossa olevan, erillisen hallintapaneelin avulla. Paneelissa on joystick ja pieni näyttö, joka kertoo toimintojen ja lukitusten tiloista. Langallinen paneeli voidaan sijoittaa helposti kuljettajalle mieleiseen paikkaan. Järjestelmässä on kolme muistipaikkaa. Näin koukku voidaan yhdellä napin painalluksella ajaa tiettyyn kohtaan esimerkiksi tutun lavan poimintaa varten.

Asennusta helpottaa matala runkokorkeus, joka on 198 millimetriä. Näin saadaan käyttöön enemmän kuormatilaa. Pituutta on tullut lisää aikaisempaan 6,15 metriin verrattuna. Nyt se on 6,8 metriä.

JOAB:n uusi 30 tonnin koukkulaite perustuu valmistajan aikaisempaan 27 tonnin EcoDrive-malliin. Merkittävin ero on vahvemmat sylinterit. Voimaa onkin todella paljon tarjolla, kuten eräs, jo hetken laitetta käyttänyt, kuljettaja on todennut. Käyttöä helpottavat myös EcoDrive-järjestelmään kuuluvat pehmeät liikkeet.


JOAB L30A EcoDrive -koukkulaite tuo lisää voimaa ja käyttömukavuutta 30 tonnin kokoluokkaan.


Lue seuraavaksi