Uutiset

Kuljetuskalusto

IVECO sopimukseen jopa 3 000 ajoneuvon toimittamisesta Ruotsin puolustusvoimille

Iveco Defence Vehicles LMPV

Iveco Groupin puolustus- ja väestönsuojelukalustoon erikoistunut tytäryhtiö IDV on allekirjoittanut puitesopimuksen Ruotsin puolustusmateriaalilaitoksen kanssa jopa 3 000 kevyen ajoneuvon toimittamisesta Ruotsin puolustusvoimille. Ensimmäinen puitesopimuksen mukainen tilaus kattaa 400 ajoneuvoa, joiden arvo on 850 miljoonaa Ruotsin kruunua (noin 73 miljoonaa euroa).

Yhdeksänvuotinen puitesopimus koskee kevyiden, nelivetoisten, sotilaskäyttöön tarkoitettujen hyötyajoneuvojen (LMPV) toimittamista. Sotilas- ja Nato-polttoaineiden kanssa yhteensopivat ajoneuvot tarjoavat erinomaista liikkuvuutta -32 °C – +49 °C:n lämpötiloissa. Lisäksi kaluston toimintavarmuus ja huolto on taattu jopa 12 vuoden ajaksi erityisellä logistiikkatukisopimuksella.

Hyötyajoneuvo on saatavana 12 eri Nato-yhteensopivana versiona esimerkiksi joukkojenkuljetus-, lääkintä-, viestintä- ja logistiikkakäyttöön. IDV on suunnitellut räätälöityjä ratkaisuja ja mukauttanut ajoneuvojaan LMPV-hankkeen teknisten vaatimusten täyttämiseksi.

Näihin mukautuksiin kuuluvat sekä ajoneuvon että sen päällirakenteiden sähkömagneettisen yhteensopivuuden (EMC) parantaminen sotilaskäytön vaatimusten mukaiseksi, ohjaamon valmiudet viestintä- ja sotilaslaitteiden integrointiin sekä räätälöidyt päällirakenteet eri rooleihin ja sovelluksiin. Esimerkiksi ajoneuvon Medical 2 -versiota voidaan kuljettaa C-130-lentokoneella lääkintäjärjestelmien ja tehohoitolaitteiden toimintaa vaarantamatta.

Tilaus on askel eteenpäin IDV:n strategisen liiketoimintasuunnitelman toteuttamisessa, jonka mukaisesti se pyrkii tarjoamaan luokkansa johtavia puolustusratkaisuja monimutkaisessa kansainvälisessä tilanteessa.Lue seuraavaksi