Uutiset

Kuljetuskalusto

IVECO ja Lannutti Group solmivat yhteistyösopimuksen

Eurooppalainen logistiikkapalvelukonserni vahvistaa solmineensa IVECOn kanssa yhteistyösopimuksen, joka perustuu kestävälle kehitykselle. Tämä sopimus on yksi tähän asti merkittävimpiä IVECOn uuden Straliksen toimitussopimuksia Euroopassa, ja toimitettavat kuorma-autot edustavat huippuluokan tekniikkaa niin polttoainetaloudellisuuden kuin ympäristöystävällisyydenkin suhteen.

Toimitus koostuu neljäntyyppisistä raskaista kuorma-autoista, jotka yhdessä kattavat kaikki Lannutti-konsernin palvelemien alojen vaihtelevat kuljetustarpeet. Valitut mallit kuuluvat kahteen eri mallistoon: Stralis XP (Euroopan markkinoiden polttoainetaloudellisin kuorma-auto) ja Stralis NP (Natural Power: ensimmäinen kaasua polttoaineenaan käyttävä pitkän matkan kuorma-auto).

Tilauksen uusiin Stralis XP -malleihin asennetaan kaikkiin IVECO Cursor 11 -moottorit, jotka on suunnitellut CNH Industrialin voimansiirtovalmistaja FPT Industrial, ja joiden teho on 460–480 hevosvoimaa. Lannutti -konserni valitsi tilaukseensa juuri nämä mallit siksi, että niissä yhdistyvät polttoainetaloudellisuus ja suuri hyötykuorma. Tilaukseen myöskin sisältyvät uudet Stralis NP -mallit varustetaan IVECO Cursor 9 -moottoreilla, jotka on myös suunnitellut FPT Industrial, kaksiosaisella kaasusäiliöllä (LNG, Liquefied Natural Gas), joka mahdollistaa jopa 1500 kilometrin toimintasäteen.

”Olen erityisen ilahtunut siitä, että yhteistyömme Lannuttin kanssa johtaa uusiin kehitysaskeliin tuotteissamme. Tämä on eurooppalaisessa mittakaavassa yksi suurimmista toimitussopimuksista: 610 uutta Stralista XP- ja NP-versioina, jotka molemmat edustavat huippuluokan kestäviä kuljetusratkaisuja: toinen on polttoainetaloudellisin mallimme ja toinen on ensimmäinen kaasua polttoaineenaan käyttävä pitkän matkan tehtäville soveltuva kuorma-auto”, kommentoi Pierre Lahutte, IVECO Brand President.

www.iveco.com

Lue seuraavaksi