Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco hoitaa 92 prosenttia kriittisistä ajoneuvovioista neljän tunnin kuluessa

Iveco Daily

Kuljetusalan digitalisaatio luo jatkuvasti parempia edellytyksiä kaluston omistajille vähentää kokonaiskustannuksiaan ja lisätä kuljettajien turvallisuutta. Pohjoismaissa 92 prosenttia kaikista Iveco-ajoneuvoissa ilmenneistä kriittisistä vioista käsitellään neljän tunnin kuluessa Ivecon digitaalisen palvelunsa avulla.

Iveco ON
Iveco ON:n ansiosta 92 prosenttia kaikista kriittisistä ajoneuvovioista Pohjoismaissa käsitellään neljän tunnin kuluessa.

Yhä enemmän digitalisoituvalla kuljetusalalla on useita apuvälineitä, joiden avulla voi parantaa kaluston tehokkuutta, lisätä tuottavuutta ja antaa kuljettajille paremmat edellytykset ajaa turvallisemmin. Ivecon  julkaiseman rapostin mukaan Iveco ON -palvelu voi auttaa käyttäjiään välttämään kalliita seisokkeja ja tarpeettomia riskejä.

Nico Jørgensen Iveco
Ivecon TCO Manager Nico Jørgensen

”Tavoitteenamme on maksimoida asiakkaidemme ajoneuvojen käyttöaika ja samalla ehkäistä vahinkoja ja vakavia vikoja. Kokoamamme data osoittaa, että Iveco ON:n avulla olemme pystyneet käsittelemään ja korjaamaan 92 prosenttia kaikista kriittisistä ajoneuvovioista sekä noin 94 prosenttia kaikista ei-kriittisistä vioista Pohjoismaissa. Lisäksi näemme, että noin 90 prosentissa tapauksista ongelman ratkeamiseen tai auton toimittamiseen korjaamoon on kulunut vain 24 tuntia”, kertoo Ivecon TCO Manager Nico Jørgensen.

Niin suuret kuin pienet viat hoituvat

Iveco ON tarjoaa kuljettajalle ja kaluston omistajalle monipuolista reaaliaikaista tietoa. Se voi kuitenkin auttaa myös silloin, kun asiat menevät pieleen. Tätä palvelua onkin käytetty, ja se on toimivaksi todettu.

Ivecon Customer & Product Support Manager Henrik Vangsfeldt

”Keskusvalvomomme on osa tarjoamaamme palvelua. Valvomo sijaitsee Torinossa, Italiassa, ja siellä seurataan ympäri vuorokauden kaikkia Iveco ON -järjestelmäämme yhdistettyjä ajoneuvoja. Jos ajoneuvoon tulee vika, valvomossa alkaa soida hälytys. Tämän jälkeen henkilökuntamme selvittää, mistä on kyse ja miten he voivat auttaa. He myös ilmoittavat asiakkaan omalle jälleenmyyjälle, jotta paikallisessa teknisessä tuessa voidaan nähdä, ilmoittaako jokin ajoneuvoistamme viasta”, selostaa Ivecon Customer & Product Support Manager Henrik Vangsfeldt.

”Vakavissa vioissa valvomo voi ottaa suoraan yhteyttä asiakkaaseen ja antaa tietoa ajoneuvon tilasta, jos auto täytyy viedä heti esimerkiksi korjaamolle. Olemme myös aktivoineet paikannuksen kaikissa ajoneuvoissa voidaksemme paikantaa ne. Näin valvomosta voidaan tarkistaa, onko lähimmällä korjaamolla tarvittavia varaosia ja milloin on tilaa käynnille, ja kertoa tiedot suoraan asiakkaalle.”

”Lievemmissä vioissa tai kun ajoneuvo tarvitsee huoltoa, voimme informoida asiakasta ja auttaa suunnittelemaan korjaamokäynnin. Autamme asiakkaitamme löytämään korjaamon myös kotimarkkinoiden ulkopuolelta. Kaikki tämä pätee, olipa käytössä monilukuinen kalusto tai vain yksi ajoneuvo. Ainoa mitä vaaditaan on, että Iveco ON on aktivoitu”, Henrik Vangsfeldt päättää.

Turvallisempaa ajoa ja kustannussäästöjä

Iveco puhuu mielellään niin sanotun ennakoitavan ajamisen puolesta. Tekniikkaa käytetään ennustamaan kuljettajan käyttäytymistä eri tekijöiden, kuten liikenteen, vuorokaudenajan ja aikaisemman ajohistorian perusteella. Tekniikkaan kuuluu myös apu- ja analyysityökalujen, kuten Iveco ON:n, käyttö.

Iveco ON auttaa kasvattamaan tuottavuutta ja tarjoaa kuljettajalle paremmat olosuhteet turvalliseen ajoon.

”Kaluston omistajalle ajamisen ennakoitavuudella voi olla useita etuja. Ennakoimalla kuljettajan käyttäytymistä voidaan vähentää polttoaineen kulutusta ja huoltokustannuksia välttämällä ajoneuvon tarpeetonta kulumista, sekä auttaa vähentämään onnettomuusriskiä, koska kuljettaja on valppaampi ajaessaan. Iveco ON:n avulla autamme asiakastamme myös tehostamaan korjaamoprosessia ja saamaan kaiken irti korjaamovierailuistaan. Näin asiakas säästää rahaa ja pidentää ajoneuvon käyttöikää”, Henrik Vangsfeldt summaa.Lue seuraavaksi