Uutiset

Kuljetuskalusto

Iveco Group myy kuorma-autotoiminnot Pohjoismaissa Hedin Mobility Groupille

Iveco S-Way

Hedin Mobility Group ja Iveco Group allekirjoittivat kauppasopimuksen kuorma-autojen jakelu- ja jälleenmyyntiliiketoiminnoista Pohjoismaissa. Kumppanuus vakiinnuttaa Hedin Mobility Groupin asemaa Euroopan johtavana autoalan toimijana sekä laajentaa Ivecon jakeluverkostoa Pohjoismaissa.

Iveco Group N.V. ja Hedin Mobility Group AB (publ.) vahvistavat maaliskuussa 2023 allekirjoitetun aiesopimuksen osakekaupasta, jossa Hedin Mobility Group ostaa Iveco Groupin jakelu- ja jälleenmyyntitoiminnan Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Tanskassa. Yrityskauppa vaatii viranomaishyväksynnän ja kaupan odotetaan toteutuvan vuoden 2024 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Kuusi Ivecon toimipistettä kuuluvat kauppaan

Kumppanuus lujittaa Hedin Mobility Groupin asemaa Euroopan johtavana autoalan toimijana ja laajentaa Ivecon jakeluverkostoa Pohjoismaissa. Yrityskaupan myötä Hedin Mobility Group ottaa vastatakseen Ivecon kevyiden hyötyajoneuvojen, keskiraskaiden ja raskaiden kuorma-autojen sekä jälleenmyyntiverkoston kautta myytävien pikkubussien markkinointi- ja jakeluliiketoiminnan kaikissa neljässä Pohjoismaassa, mukaan lukien varaosapalvelut. Osana yrityskauppaa Hedin Mobility Group ostaa myös jälleenmyyntitoiminnot Ivecon täyden palvelun toimipisteissä Ruotsissa (Göteborg, Helsingborg ja Malmö), Norjassa (Bærum), Suomessa (Espoo) ja Tanskassa (Odense).

Iveco Groupin hyötyajoneuvoja myydään ja huolletaan Pohjoismaissa tällä hetkellä 35 jälleenmyyjän ja yli 100 korjaamon kautta.

Iveco Espoo

”Avainkumppanuuden sinetöiminen Hedin Mobility Groupin kanssa koko tuotevalikoimamme ja palvelutarjontamme koskevan uudistuksen lanseerauksen jälkeen on osoitus sitoutuneisuudestamme kasvuun ja kestävään kehitykseen. Kumppanuus vahvistaa läsnäoloamme Pohjoismaissa ja hyödymme Hedinin laajasta verkostosta, minkä myötä voimme tarjota innovatiivisia, tehokkaita ja entistä ympäristöystävällisempiä ajoneuvojamme yhä useammalle asiakkaalle”, Iveco Groupin toimitusjohtaja Gerrit Marx kommentoi.

”Strateginen kumppanuus Iveco Groupin kanssa vahvistaa merkittävästi arvolupaustamme ja positiotamme Euroopan johtavana autoalan toimijana laajentaen sekä jakelu- että jälleenmyyntiliiketoimintaamme. Meillä on yhteinen tavoite ajaa muutosta, sekä tarjota tuotteita ja palveluita, jotka hyödyttävät sekä loppukäyttäjiä että yhteiskuntaa laajemmin. Ivecon valikoima on vastikään uusittu ja aloitamme innolla yhteistyön parantaaksemme tuotemerkin tunnettuutta Pohjoismaissa ja luodaksemme lisäarvoa sekä nykyisille että uusille asiakkaille”, kertoo Hedin Mobility Groupin perustaja ja toimitusjohtaja Anders Hedin.Lue seuraavaksi