Uutiset

Kuljetuskalusto

Isojoen Konehalli uuteen omistukseen

Teknisen kaupan edelläkävijä Isojoen Konehalli ottaa merkittävän askeleen toiminnassaan ja siirtyy uuteen aikakauteen. Yrityksen toimitusjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Ilkka Ala-Kortes antoi tapahtumasta tiedotteen 22.6.2021.

”Arvoisa yhteistyökumppanimme, olen ollut Isojoen Konehalli Oy:n toiminnassa mukana yli 50 vuotta, ja ikä alkaa lähestyä seuraavaa tasalukua. On tullut aika tehdä pitkään harkittuja ja huolellisesti suunniteltuja päätöksiä yrityksen jatkosta sen toiminnan jatkuvuuden turvaamiseksi. Olemme 21.6.2021 allekirjoittaneet kauppasopimuksen koskien Isojoen Konehalli Oy:n ja Työkalu ja Varaosa -yhtiöiden osakekantojen myyntiä Grafton Group plc:lle -irlantilaiselle teknisen alan tukku- ja vähittäiskauppaa harjoittavalle pörssilistatulle konsernille. Liitteenä lehdistötiedote kaupasta.

Ostajan valinnassa tärkeimmiksi kriteereiksi nousivat IKH:n toiminnan jatkuminen ennallaan niin henkilökunnan kuin eri toimintojen osalta sekä ostajan ymmärrys nykyisten yhteistyökumppaneidemme merkityksestä toiminnallemme. Graftonin innovatiivisuus, kasvuhakuisuus, asiakaslähtöisyys ja vastuullisuus vakuuttivat meidät. Myös heidän arvomaailmansa kohtasi meidän arvomaailmamme. Grafton Group plc:n historia alkaa vuodesta 1909 ja sen liiketoiminta on hyvin lähellä Isojoen Konehalli Oy:n toimintaa heidän omilla toiminta-alueillaan Iso-Britanniassa, Irlannissa ja Alankomaissa. Graftonin ennestään omistamat yritykset eri maissa toimivat hyvin itsenäisesti; Graftonin tukemana ja yhteistyöstä ja synergiasta hyötyen. Lisätietoja löytyy heidän verkkosivustoltaan: https://www.graftonplc.com/. Pääjohtaja Gavin Slarkin esittelyvideo löytyy täältä: https://www.graftonplc.com/media/rbcnscoy/gs-intro-final-smaller-file-size.mp4

Minulla on erittäin vahva usko ja luottamus, että tämä ratkaisu tuo lisäarvoa Isojoen Konehalli Oy:n toimintaan ja kehittämiseen ja luo kestävän pohjan sen kasvulle. Matti Vainionpää on nimitetty Isojoen Konehalli Oy:n toimitusjohtajaksi, ja tutut henkilöt jatkavat yhtiössä työskentelyä entiseen malliin ja tekevät kaikkensa yhteistyömme edelleen kehittämiseksi.

Haikein mutta kiitollisin ja luottavaisin mielin otan askeleen kohti kevyempiä eläkepäiviä.”


Lue myös: IKH – asiantuntevaa tukkukauppaa vuodesta 1968


Lue seuraavaksi