Uutiset

Kuljetuskalusto

If Vakuutus suosittelee Rausteel-turvatankkia

Ifin arvion mukaan Rausteel-turvatankki on erinomainen tapa ennaltaehkäistä polttoainevarkauksia ja samalla vähentää varkauksista ja tankin rikkomisista aiheutuvia turhia liiketoiminnan häiriöitä.

Dieselvarkaudet hyötyajoneuvoista ovat harmaata taloutta pahimmillaan ja kuljetusalan piina. Enää ei tarvitse jättää tankin korkkia auki ja avoimia ovia varkaille, tai tankata pakkasilla vasta aamulla varkaiden pelossa. Suojausteräksinen tankki on lukittu, sekä iskun- ja luodinkestävä. Se tuo vapauden toimia lainkuuliaisten säännöillä.

”Ammattiautoilijan tankillinen on 500, jopa 700 litraa ja rahallisesti siis kelpo saalis varkaalle. Joskus tankki myös rikotaan ja polttoainetta valuu maahan. Tällöin laskuun lisätään ympäristövahingon siivous, sekä tankin korjaus ja ajoneuvon käyttökatkos. Summa on jopa viisinumeroinen”, arvioi Rausteel Oy:n toimitusjohtaja Samu Rautiainen.

Aiemmin ei ole ollut varmaa keinoa torjua varkautta. Nyt Rausteelin turvateräksinen ja lukittu turvatankki tekee varkauden lähes mahdottomaksi. Mikäli polttoaine kaikesta huolimatta onnistutaan varastamaan Rausteel-turvatankista, If korvaa myös polttoaineen arvon, jota ei muuten vakuutuksesta korvata. Edellytyksenä on vähintään osakaskon tasoinen vakuutus sekä vakuutuksesta korvattava tankin vahinko.

”Vakuutusyhtiö Ifin ja Rausteelin yhteistyöllä helpotetaan suomalaisen kuljetusyrittäjän arkea, parannetaan kilpailukykyä ja toimintavarmuutta sekä minimoidaan riskit kotimaan ja ulkomaan liikenteessä”, linjaa asiakaspalvelupäällikkö Niko Satto Ifistä.

Halvalle varastetulle polttoaineelle löytyy valitettavasti aina ostajia ja vartioimatta oleva pysäköity kuljetuskalusto on helppo iskukohde varkaille.

Lue seuraavaksi