Uutiset

Kuljetuskalusto

Ideachip – kumppani kuormankäsittelyyn

Kattava huolto- ja korjaamoverkosto on ensiarvoisen tärkeässä asemassa myös kuljetusalalla, missä odottamattomille seisokeille ei ole sijaa. Olipa kyseessä sitten takalaitanostimen moottori, nosturin letku tahi vaihtolavalaitteen vaijeri, on ongelmatilanne ratkaistava nopeasti. Kalusto on saatava takaisin tien päälle tuottavaan työhön nopeasti, mieluummin heti.

Cargotecin myynti- ja jälkimarkkinointi Päijät-Hämeen alueella astui vuodenvaihteessa uuteen aikakauteen Ideachip Machinen aloittaessa Hiab, Multilift, Focolift ja Loglift/Jonsered-tuotteiden edustajana. Jälkimarkkinointipalveluiden tuottaminen edellyttää osaamistason lisäämistä ja varaosavaraston perustamista, joita Pennalassa on tehty määrätietoisesti koko talven ja kevään ajan. Wappujuhlien jälkeen oli aika vetää lippu nosturin nokkaan ja pyytää paikallinen asiakaskunta tutustumaan Ideachip Machinen laajennettuun varaosa- ja huoltomyymälän.

”Perustetussa varaosavarastossa on noin 500 nimikkeen Cargotecin merkkeihin liittyvä huolto- ja varaosavarasto, jonka turvin saamme korjattua yleisimmät viat”, summaa jälkimarkkinointipäällikkö Kari Asikainen, jonka mukaan uuden edustuksen kanssa on lähdetty liikkeelle kunnollisten pohjatöiden kautta.

”Halusimme ensin kouluttaa asentajat sekä rakentaa varaosavaraston, jonka turvin voimme asiakkaitamme palvella. Kuormankäsittelyssä käytettävät laitteet ovat luonteeltaan kriittisiä, joten niiden korjauksessa käytettävien osien on oltava asentajalla kädessään heti”, jatkaa Asikainen.

Arkisin kahdeksasta neljään palvelevassa toimipaikassa työskentelee kaksi koulutettua varaosamyyjää, huolto- ja korjaustoiminta taasen on kahden ammattitaitoisen asentajan harteilla. Asikaisen mukaan varsinkin asennustöissä voidaan tarvittaessa käyttää yrityksen muita asentajia, joilla on laajaa metalli-, sähkö- ja hydraulipuolen osaamista.

Ideachip Machinen nykyaikaisissa tiloissa on perinteisesti asennettu puutavaranostureita hakkuri- ja metsätähdeautoihin, jatkossa samoissa tiloissa voidaan asentaa muitakin Cargotecin tuotteita. Asikainen uskoo Pennalassa tehtävän jatkossa varsinkin vaihtolavalaitteiden ja kappaletavaranostureiden asennuksia, perälautanostimet taasen löytävät tiensä autoon useimmiten korirakentajan tallissa.

Ideachip Machine on sijainnut muutaman vuoden ajan Lahden kainalossa Orimattilan Pennalassa, jonne on rakentumassa yksi Päijät-Hämeen merkittävimmistä logistiikka-alueista. Toimipaikkaan on muutaman kilometrin matka Lahden eteläisestä nelostien rampista.

”Lahden ydinkeskustasta joutuu toki poikkeamaan tänne, joskin sijaintimme valtaväylän varressa helpottaa niin opastusta kuin itse liikkumistakin”, summaa Ideachip Machinen Marko Melto, jonka mukaan piha-alueen laajuus mahdollistaa vaivattoman liikkumisen myös isommalla autolla.

Sijainti logistiikka-alueen välittömässä läheisyydessä helpottaa sekin omalta osaltaan asiointia. Orimattilassa uskotaan jo valoisaan tulevaisuuteen, johon tähdätään kiinteällä yhteistyöllä maailmanluokan toimijan, Cargotecin kanssa.

”Meillä on selvä tavoite olla Cargotecin vahva edustaja päijäthämäläisellä markkina-alueella”, vakuuttaa Melto.

Ari Perttilä

Lue seuraavaksi