Uutiset

Kuljetuskalusto

Hyöty+-ohjelma Vehon vaihtoautoille

Veho Hyötyajoneuvot otti uuden vaihtoautojen Hyöty+ -luokitteluohjelman virallisesti käyttöön vuoden vaihteessa. Vaihtoautot jaetaan Kulta-, Hopea- ja Pronssi-luokkiin. Hyöty+ Kulta -luokan kuorma- ja linja-autot saavat vuoden tai 100 000 kilometrin takuun moottori–voimansiirtolinjalle, kevyt kalusto vuoden tai 30 000 kilomerin takuun koko autolle.

Hyöty+ -ohjelmaa on otettu käyttöön vaiheittain syksystä lähtien. ”Meiltä on jo kymmenkunta Hyöty+ Kulta -luokiteltua autoa luovutettuna liikenteeseen ja asiakkaat ovat olleen niihin todella tyytyväisiä”, kertoo Veho Hyötyajoneuvojen koko maan vaihtoautoliiketoiminnasta vastaava myyntijohtaja Antti Langinkoski.

”Hyöty+ -ohjelman lisäksi vaihtoautoihin on mahdollista tehdä CharterWay-huolenpitosopimus tai huoltoleasing jopa 60 kk / miljoona kilometriä ajoneuvosta riippuen. Huolenpitosopimus on jo mukana yli 60 prosentissa uusien autojen kaupoista ja yleistyy vauhdilla myös käytettyjen Mercedes-Benz -hyötyajoneuvojen kaupassa. Sopimuksen avulla asiakas tietää auton huolto- ja korjauskulut tarkasti etukäteen, mikä on nykyisin asiakkaalle yhä tärkeämpää”, jatkaa Langinkoski.

Vaihtoautot jaetaan Hyöty+ -ohjelmassa kolmeen luokkaan. ”Kulta-luokan autot ovat aina Mercedes-Benz -merkkisiä ja niihin annetaan kirjallinen takuu. Autot käyvät korjaamolla lävitse Hyöty+ -tarkastus- ja kunnostusohjelman. Vaikka takuu koskee vain moottori–voimansiirtolinjaa, ovat autot käyneet läpi huolellisen tarkastuksen ja kuluvat osat on vaihdettu sellaisella ajatuksella, että tulevalla omistajalla on edessä runsaasti huolettomia kilometrejä”, huomauttaa Langinkoski.

Hopea-luokan vaihtoautot käydään läpi Hyöty+ -tarkastuksella ja ne kunnostetaan auton ikä ja kunto huomioiden. Tarjolla on siis heti töihin valmiin olevaa kalustoa. Pronssi-luokitellut autot myydään siinä kunnossa kuin ne ovat ilman mitään takuuta.

Vaihtoautoihin erikoistunut hyötyajoneuvomyyjä Matti Lahti Pirkkalan Vehosta kertoo, että Hyöty+ Kulta -luokan auto on hyvä ja järkevä vaihtoehto uudelle autolle. ”Varsinkin tällaisena taloudellisesti epävarmana aikana investointi uuteen autoon saattaa mietityttää kovasti, vaikka paine vaihtaa uudempaan kalustoon on kova. Silloin Kulta-luokan vaihtoauto on erittäin kiinnostava vaihtoehto takuineen. Kohtuullisella investoinnilla saadaan kuitenkin lähes uutta vastaavaa kalustoa ajoon”, perustelee Lahti.

Yksi ensimmäisistä Hyöty+ Kulta -auton hankkineista on Jukka Lounes Laukaalta. Hän ajaa maansiirtoajoa kasettiyhdistelmällä KAK-konsernin ajoja Jyvässeudulla. ”Sattui löytymään hyvä valioyksilö, niin vaihdoin auton Tampereella. Tässä kun nyt alkaa hiljainen kausi, niin uuden auton hinta tuntui turhan kovalta. Siten hyvä vaihtoauto oli sopiva vaihtoehto”, perustelee Lounes, joka kertoo kyllä harkinneensa myös uuden ostoa. ”Ostopäätöstä helpotti kovasti, että auton moottori–voimansiirtolinjalle sai vuoden takuun. Se on kuitenkin se kallis linja autossa. Muutenkin näyttää, että lupaus auton kunnon tarkastuksesta ja kuluvien osien vaihtamisesta pitää paikkansa”, lausuu Lounes ajellessaan uutukaisella joulun alla haastavissa keleissä vielä uuden auton ominaisuuksiin opetellen. Kuljetus Lounes Oy:llä on toinen auto jakoajossa ja sekin on Mercedes-Benz, joten kaupan myötä yritys siirtyi sataprosenttiseen Mercedes-Benz -kantaan.

Juha Kuusjärvi

Lue seuraavaksi