Uutiset

Kuljetuskalusto

Huoltorekka hiihdon maajoukkueelle

Huoltorekka

Suomen hiihtomaajoukkueen mahdollisuudet huoltoon paranevat huomattavasti uuden liikkuvan huoltokeskuksen ansiosta. Rekan valmistamisen pääarkkitehtina oli Laurinaho Yhtiöt Parkanosta, joka rakensi NTM:n perävaunualustan päälle yhteistyökumppaneidensa kanssa hulppeat huoltotilat. Veturiksi tuli Scania R420, jonka hytissä on majoitustilat kahdelle. Uutukainen esiteltiin Jämin SM-hiihtojen aattona 24. tammikuuta.

Huoltoperävaunu on 13,4 metriä pitkä ja 2,5 metriä leveä. Levennysosan ansiosta huoltotilan kokonaispinta-ala kasvaa reiluun 45 neliömetriin. Tuohon tilaan mahtuu seitsemän täysin varusteltua työpistettä eli jokaiselle huoltajalle.

Varsinainen tulikoe rekalle on Val di Fiemmen MM-kisat 20. helmikuuta – 3. maaliskuuta. ”Meitä lähtee MM-kisoihin seitsemän huoltajaa ja lisäksi perävaunussa on viileä ulkovoitelupiste, jota voidaan käyttää tarvittaessa”, maajoukkueen huoltopäällikkö Stefan Storvall kertoo. Sitä ennen, helmikuun 9. päivä, rekka menee Cityhiihtoon Helsinkiin olympiastadionin kupeelle.

Huoltoryhmän kannalta huoltorekasta on se etu, että kaikki tavarat ovat aina valmiina ja kisapaikoilla purkamiseen ja pakkaamiseen tarvitsee jatkossa käyttää vähemmän aikaa. ”Kyllä se huomattavasti helpottaa tai paremminkin nopeuttaa tekemistä. Veikkaisin, että molemmissa päissä, aina kisapaikalle tullessa ja sieltä lähtiessä, menee pari kolme tuntia vähemmän aikaa, kun kaikki on valmiina huoltorekassa”, Storvall laskee. ”Tärkein työ, eli voitelu, ei kuitenkaan muut mihinkään. Puitteet vaan paranevat. Ja onhan tämä signaali siitä, että meidän työtä arvostetaan. Kisoissa suksien on jatkossakin oltava samassa tai paremmassa kunnossa kuin muillakin.”

Hiihtoliiton puheenjohtaja Matti Sundbergin mukaan mobiilissa huoltokeskuksessa on huomioitu nykyajan vaatimukset niin työskentelyolosuhteiden kuin ympäristönkin suhteen. Puheenjohtaja on kisapaikoilla itse nähnyt, kuinka Suomen huoltoryhmän työskentely poikkeaa rakkaista pohjoismaisista naapureista. ”Nyt kun taloudelliset edellytykset ovat kunnossa, niin on ilo saada tämä huoltokeskus meidän huoltoryhmällemme. Tätä on puuhattu pari vuotta”, Sundberg kertoo. ”Meillä on tässä projektissa ollut erinomaisen hyviä yhteistyökumppaneita, jotka ovat tehneet pitkää päivää, että huoltokeskus saatiin näytille tänne Jämille”, puheenjohtaja kiittelee.

Vastuullinen rakentaja, Laurinaho Yhtiöt Oy, Parkano

Lattia, katto ja seinäelementit, Eurocon, Tuusula

Perävaunun alusta, NTM, Närpiö

Vaunun sähköistys, LH Sähkö Oy, Parkano

Metallirakenteiden leikkaus ja muotoilu, XO Metal Oy, Parkano

Ajoneuvo, Scania Suomi, Helsinki

Sähkögeneraattori, Dynaset Oy, Ylöjärvi

Ulkoasun suunnittelu ja toteutus, Mainospalvelu Säkä, Parkano

Huoltopöydät, Suomen Imurikeskus, Kankaanpää

Kaapistot, Tammelami Oy, Parkano

Suksikaapiston teräsrakenteet, Kosmes Oy, Parkano

Delimax juoma-automaatti, Marjavasu Oy

Tv-ja elektroniikkatuotteet, Expert, Parkano

Lue seuraavaksi