Uutiset

Kuljetuskalusto

Höyrytys Oy luottaa HeatWorkin laatuun

HW HydroHeater sulattaa ja lämmittää monipuolisesti

Keravalainen Höyrytys Oy on lämpö- ja höyryenergian edelläkävijä, jolla on jo yli 50 vuoden kokemus energiaratkaisuista ja alan palveluista. Viime vuoden lopulla yritys hankki toimintaansa tukemaan kolme HW HydroHeater liikkuvaa lämmöntuotantoyksikköä sulatukseen, lämmitykseen, kuivaukseen sekä varaenergiaksi.

HeatWork Finland Oy on norjalaisen HeatWork AS:n Helsingissä sijaitseva tytäryhtiö, joka vastaa Suomessa HeatWorkin esimerkiksi sulatukseen ja lämmityksen käytettävien laadukkaiden tuotteiden myynnistä ja markkinoinnista. Yrityksen monipuoliseen tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi liikkuvat, perävaunun päälle asennettavat HW HydroHeater 3600 -lämmöntuotantoyksiköt, joita voi käyttää monipuolisesti hyvinkin erilaisissa käyttökohteissa. Höyrytys Oy:llä on tällä hetkellä reilun kuukauden käyttökokemus yksiköistä ja ne ovat täyttäneet niille asetetut odotukset ilman ongelmia.

Runsaasti käyttökohteita

Höyrytys Oy:n toimitusjohtaja Risto Nupponen on ollut erittäin tyytyväinen HydroHeatereiden toimintaan ja tehokkuuteen. ”Tapasin HeatWorkin Jens Heinosen elokuussa Kaukolämpöpäivillä Kuopiossa, jossa lopullisesti muotoutui ajatus yksiköiden käytöstä Höyrytys Oy:n palveluissa. HeatWork järjesti perusteellisen tutustumisen yrityksen tuotteisiin, johon sisältyi esimerkiksi tehdasvierailu Narvikiin yhtiön päätoimipisteeseen”, kertoo Nupponen. ”Tutustumisen aikana selveni miten monipuolisesta tuotteesta on kysymys ja havaitsin, että meillä on sille runsaasti eri käyttötarkoituksia. Tähän mennessä HydroHeateria on käytetty esimerkiksi roudansulatukseen kaapelinkaivutöissä, varaenergian tuottoon, lämmitykseen sekä betonin kuivaukseen.  HydroHeater on selviytynyt kaikista tehtävistä moitteitta, eikä mitään lastentauteja ole ilmennyt”, jatkaa Nupponen. Tärkeitä ominaisuuksia ovat myös HydroHeaterin pakkassuojattu rakenne sekä helppo käytettävyys ja Nupponen kertookin yksikön käyttöön riittävän parin tunnin koulutuksen, jonka jälkeen koneen monipuoliset toiminnot saadaan täysipainoisesti käyttöön.

Liikkuva 103 kW:n energialähde

Höyrytys Oy:n työkohteissa ei vuodenaikoja katsota ja HydroHeaterit tuovatkin runsaasti lisämahdollisuuksia talvirakentamiseen. Roudansulatuksessa koneen 3900 l/h:n pumppu sekä 103kW:n teho tuottaa jopa sata-asteista vettä, mikä takaa nopean ja täydellisen sulatuksen kovienkin pakkasten jälkeen. Betonin kuivauksessa yksiköllä saavutetaan jopa 85 prosentin ajansäästö ja samalla betonin laatu säilyy ensiluokkaisena. Puhaltimien avulla yksiköitä on käytetty rakennuskohteiden lämmitykseen ja niiden teho riittää vaikka suurien teollisuushallien lämmitykseen. Varaenergialähteenä yksiköt ovat olleet jo kovassa käytössä esimerkiksi kaukolämpötyömailla ja niillä on hoidettu lisäksi kokonaisen rivitaloyhtiön lämmönsyöttö. Yksikköä voidaan käyttää myös valmiussuunnittelussa varalaitteena esimerkiksi kiinteistöyhtiöille ja hotelleille. Yksikön tehosta kertoo huikea 6000 litran lämpimän veden tuotto tunnissa, jolla taataan lämmin suihkuvesi jopa sadalle henkilölle tunnissa.

Käyttö laajentumassa

Nupponen kertoo sijoituksen lämmöntuotantoyksikköihin osoittautuneen onnistuneeksi sijoitukseksi. ”HydroHeaterit ovat erittäin kustannustehokas tapa palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin ja tehokkaammin. Hyvien käyttökokemusten ansiosta aiomme luultavasti pikapuoliin panostaa tuotteisiin lisää ja hankkia yksiköt myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella sijaitseviin toimipisteisiimme”, päättää Nupponen.

Lue seuraavaksi