Uutiset

Kuljetuskalusto

Green Truck -palkinto taas Scanialle

Scania R 500 voitti selvästi tämän vuoden Green Truck -palkinnon arvostetussa saksalaisessa polttoainetestissä. Testissä keskitytään tiukasti autojen polttoaineenkulutukseen, ja päivitetyllä 13 litran moottorilla varustettu Scanian uuden sukupolven kuorma-auto osoitti jälleen kerran olevansa kova tekijä kilpailussa. Kustannus- ja ympäristötietoiset eurooppalaiset kuljetusyhtiöt arvostavat testin matalinta polttoaineenkulutusta ja positiivisia hiilidioksidivaikutuksia yhdessä korkeimman keskinopeuden kanssa.

Ajoneuvon keskimääräinen polttoaineenkulutus 350 km:n testiradalla oli 24,92 l/100 km, kun keskinopeus oli 79,91 km/h, ja ero testin kakkoseen oli selvät 0,4 l/100 km. Jos tämä suhteutetaan kaukoliikenteen ajoneuvoyhdistelmien tyypilliseen 150 000 km:n vuosittaiseen ajosuoritteeseen, eroa kertyy 600 litraa vuodessa, mikä tarkoittaa noin 3 000 litraa dieselpolttoainetta viiden vuoden aikana.

Viimeisen 3–4 vuoden aikana Scaniaa on kehuttu sadoissa lehtien tekemissä testeissä ja Scanian ajoneuvot ovat tehneet useita uusia polttoaine-ennätyksiä riippumattomien toimittajien tekemissä vertailuissa monissa Euroopan maissa. Ero kilpailijoihin on kasvanut entisestään sen jälkeen, kun Scania syyskuussa 2016 esitteli uuden kaukoliikenteen kuorma-autojen sukupolven.

”Green Truck Award on vertailutestinä ainutlaatuinen, koska testi keskittyy vain siihen, mitä asiakkaamme pitävät tärkeimpänä kustannusten ja ympäristöystävällisyyden suhteen”, sanoo Wolfgang Buschan, Scanian kaukoliikennekuorma-autojen tuotantojohtaja. ”Olemme äärimmäisen imarreltuja siitä, että voitimme palkinnon taas tänä vuonna.”

Green Truck Award -testin järjestää kaksi johtavaa saksalaista autoalan lehteä, VerkehrsRundschau ja Trucker. Testattavien puoliperävaunuyhdistelmien kokonaismassa on 40 tonnia, ja testi suoritetaan valvotuissa olosuhteissa Münchenin ja Nürnbergin välisillä julkisilla teillä. Polttoaineenkulutusta ja keskinopeutta säädellään tarkasti, ja sään tai liikenneolosuhteiden mahdollisesti aiheuttama vaihtelu poistetaan. Matala polttoaineenkulutus paitsi säästää kustannuksia, myös parantaa energiatehokkuutta, vähentää hiilidioksidipäästöjä ja tekee ajamisesta ympäristöystävällisempää.

Lue seuraavaksi