Uutiset

Kuljetuskalusto

Fuso Canter E-Cellin uusi sukupolvi IAA:ssa

Kevyiden kuorma-autojen segmentissä sähkökäyttö on jo täyttä todellisuutta. Toisen sukupolven Fuso Canter E-Cell on osallistunut vaativiin tosielämän käyttötesteihin Portugalissa vuodesta 2014 lähtien. Auton toimintamatka on yli 100 kilometriä, mikä vastaa lyhyessä jakeluliikenteessä käytettävän kaluston normaalia suorituskykyä. Autoilla on ajettu vaihtelevissa olosuhteissa jo yli 50 000 kilometriä, ja tulokset ovat selvät: hiilidioksidipäästöt ovat 37 prosenttia pienemmät kuin vastaavalla dieselkalustolla ja käyttökulut jopa 64 prosenttia keskimääräistä pienemmät.

”Nykyinen Canter E-Cell -mallimme tarjoaa asiakkaillemme paitsi ympäristöystävällistä, myös taloudellista kuljetuskykyä”, huomauttaa Daimler Trucks Asian ja Mitsubishi Fuso Trucks and Buses -yhtiön toimitusjohtaja Marc Llistosella. ”Testimme Lissabonissa osoitti, että voimme säästää noin tuhat euroa jokaista 10 000 ajokilometriä kohden dieselkalustoon verrattuna.”

”Fuso Canter E-Cellin uusi sukupolvi esitellään syyskuussa IAA-hyötyajoneuvonäyttelyssä nimellä Fuso eCanter”, hän jatkaa.

Fuso Canter E-Cellillä on ajettu käyttötestejä huhtikuusta 2016 lähtien myös Stuttgartissa, jossa maasto- ja tieolot ovat topografisesti hyvin haastavat. ”Alustavat tulokset auton toiminnasta ovat lupaavia”, testeihin osallistuvan Hermes-lähettipalvelun toimitusjohtaja Dirk Rahn sanoo. ”Vaatimukset logistiikalle ja jakelupalveluille kovenevat, ja siksi testaamme uusia ajoneuvoluokkia. Päämäärämme Daimlerin kanssa on tehdä sähköisestä liikkumisesta yhä taloudellisempaa.”

Lue seuraavaksi