Uutiset

Kuljetuskalusto

Forté torjuu DPF-ongelmia

Nykyaikaisissa ajoneuvoissa käytettävän hiukkassuodattimen tarkoituksena on vangita dieselajoneuvojen suuremmat nokihiukkaset pienempien hiukkasten ja kaasujen päästessä suodattimen läpi.

”Ongelmia voi syntyä moottorin likaantumisen estäessä puhdasta palamista. Tämän johdosta DPF:n (Diesel Particulate Filter) kyky tyhjentyä tai ”regeneroitua” heikkenee, mikä saattaa aiheuttaa suodattimen tukkeutumisen. Suodattimen vaihtaminen uuteen on kallista ja voi myös osoittautua hankalaksi”, kertoo myyntipäällikkö Matti Raivio Tecalemit Oy:stä.
Fortén tekniset asiantuntijat ovat havainneet DPF-suodattimeen kertyneen noen aiheuttavan tukkeutumisia, joita näyttää esiintyvän varsinkin lyhyitä matkoja liikkuvissa ajoneuvoissa.
Näitä ongelmia torjumaan on Forté esitellyt uuden tuotteen, joka tunnetaan nimellä Forte DPF CIeaner and Regenerator. Tuote on suunniteltu torjumaan lyhytsyklisessä ajos­sa esiintyviä DPF:n regeneroinnin ongelmia käyttämällä nokihiukkaseen kiinnittyvää katalyyttiä, joka polttaa nokihiukkaset pois alemmassa pakokaasujen lämpötilassa.

”Asiakkaan ei kuitenkaan ole syytä lisätä itse lisäaineita, koska nykyiset laitteistot ovat herkkiä. Väärä aine väärässä paikassa saattaa aiheuttaa kalliita korjauksia”, varoittaa myyntipäällikkö Raivio, jonka mukaan Fortéa käyttävät mekaanikot on koulutettu eri tuotteiden turvalliseen käyttöön.

Lue seuraavaksi