Uutiset

Kuljetuskalusto

FinnMETKO 2018: Renault Trucks

Renault Trucksin tapahtumarikas vuosi jatkuu seuraavaksi Finnmetko 2018:ssa, Jämsässä 30.8.–1.9.2018 järjestettävässä puun- ja maansiirtoalojen suurtapahtumassa. Renault Trucks on tapahtumassa mukana ensimmäistä kertaa omalla osastollaan, jonne se tuo tutustuttavaksi tehokkaat näytteet raskaan sarjan maansiirtomallistostaan.

Renault Trucksin järeistä maansiirtäjistä ovat esillä Suomeen lanseeraamisen jälkeen suurta huomiota ja suosiota saaneet C- ja K-sarjalaiset.

”Odotukset Finnmetkoa kohtaan ovat korkealla, kun olemme nyt tapahtumassa ensimmäistä kertaa omalla osastolla ja laajentuneella tuoterepertuaarilla. Olemme edenneet C- ja K-sarjan lanseeraamisessa suunnittelemallamme tavalla, eli tuomme tasaisesti uusia tuotteita asiakkaidemme tietoisuuteen. Esimerkiksi K-sarjalainen on nyt ensimmäistä kertaa valmiina autona, ja on herättänyt mielenkiintoa jo ennakolta”, kertoo Pasi Gerpe, Renault Trucksin myyntijohtaja.

C- ja K-sarja: raskaaseen maansiirtoon

Finnmetko-osastolla tutustuttavina on kaksi vakuuttavaa esitystä Renault Trucks -maansiirtoautoista: viisiakselinen C 520 10×4 sekä neliakselinen K 520 8×4. Molemmat autot on varustettu 13-litraisella 520 hevosvoimaa tuottavalla DTI 13 -moottorilla sekä mukavalla ja toimintavarmalla 12-portaisella Optidriver Xtrem -vaihteistolla. Tässä automatisoidussa vaihteistossa on lisäksi Off Road -toiminto varmistamassa etenemistä monttuolosuhteissa.

Alustan järeyden tunnusmerkkejä ovat C-sarjalaisessa rautajouset etu- ja vetävillä taka-akseleilla sekä ilmajouset lisäakselilla, K-sarjalaisessa puolestaan rautajouset sekä etu- että taka-akseleilla.

Molemmat Finnmetkossa nähtävät raskaat Renault Trucksit on varustettu Elgin kivilavalla ja Nummen kipillä. Päällirakentamisesta on huolehtinut HF-Autohuolto.

”C-sarjalaisen kohdalla voidaan puhua tuotelanseerauksesta, sillä osastolla oleva asiakasauto on nykyisen C-malliston ensimmäinen viisiakselinen toteutus Suomessa. Lisäakselin on asentanut Renault Trucksin italialainen yhteistyökumppani System Truck, mutta vastaava yhdeksän tonnin lisäakseli on jatkossa saatavana esimerkiksi VTA:lta. K-sarjan yksilöllä haluamme puolestaan osoittaa asiantuntevalle kävijäkunnalle, että Renault Trucks -mallistossa on saatavilla järeän luokan kiviauto — tarkoituksenmukainen työkalu ilman ylimääräisiä hienouksia”, kertoo Ville Mamia, Renault Trucksin tuotepäällikkö.

Etevä etenijä Master 4×4

Kevyemmän luokan kuljetuskapasiteettia tarjoilee Renault Trucks Master 4×4, joka kytkettävän nelivetonsa, reilun maavaransa ja pohjapanssarointinsa turvin tarjoaa etenemiskykyisen ja ketterän työkalun esimerkiksi huoltoautotehtäviin. Asian voi tulla itse toteamaan Finnmetkossa, sillä Renault Trucks osastolla on näytillä huoltoautoksi varusteltu Master 4×4, jonka voimalinjan muodostaa tehokas 165-hevosvoimainen 2,3-litrainen moottori ja kuusiportainen manuaalivaihteisto alennusvaihteella.

Tervetuloa viihtymään: Menossa mukana Battery-energiajuomat

Renault Trucksin osastolla 298 olevien ajoneuvojen lisäksi osaston asiantuntijat kertovat mielellään lisää laajasta Renault Trucks -mallistosta.

Energisten Renault Trucks -hyötyajoneuvojen rinnalla osastolla huolehditaan myös messuväen jaksamisesta. Renault Trucksin FinnMetko-osaston yhteistyökumppanina on Sinebrychoffin Battery-energiajuomat, joten ajoneuvojen ohella kannattaa tutustua myös juomamerkin tuoreeseen Blueberry-uutuusmakuun.

Finnmetko-tapahtuma järjestetään Jämsässä 30.8.–1.9. Näyttely on avoinna päivittäin kello 9–17. Näyttelyalueen osoite on Metsäoppilaitoksentie 14, Jämsä.

Lue seuraavaksi