Uutiset

Kuljetuskalusto

Eurotankin säiliöt vakuuttivat alan konkarin

Kokkolalainen Jarmo Rajamaa siirtyy ansaituille eläkepäiville tulevana kesänä ja taakse jää 43 vuoden ura säiliöautojen ratissa. Miljoonien litrojen sekä kilometrien taakse mahtuu valtavasti muutoksia sekä lainsäädännössä, tieverkostossa että ajoneuvokalustossa. Viimeisen vuoden arvolle sopivaksi Jarmo sai työantajaltaan Jari Välikankaalta alleen neliakselisen Scania R 560:n, jossa on Eurotankin vetoautosäiliö ja säiliöperävaunu.

Jarmo Rajamaa sai kutsumuksen ratin taakse veren perintönä, sillä jo hänen isänsä oli automiehiä. Työuransa Jarmo aloitti heti armeijan jälkeen vuonna 1971 ja jo silloin alle laitettiin säiliöauto. Jarmo muistelee lempeän huvittuneena ensimmäistä ”pulloposkimersuaan”, jonka 220 hevosvoiman avulla kuljetettiin kerralla enintään 15 000 litran nestemääriä. Mercedes-Benz opetti nuorelle miehelle alasta paljon, usein myös perinteisesti kantapään kautta. Ajat ja välineet ovat muuttuneet – nykyään yhdellä kerralla mukaan saadaan jo 58 000 litraa. Rajamaa on tyytyväinen myös lastaustoimintojen kehittymiseen, sillä aikoinaan kuljettajan piti kiivetä säiliöiden päälle ja näin putoamisvaaran lisäksi altistuttiin polttoaineiden höyryille. Nykyään sekä tankkaukset että tyhjennykset suoritetaan huomattavasti nopeammilla ja ennen kaikkea turvallisemmilla tavoilla.

Jarmo on yli 40 vuoden urastaan huolimatta välttynyt suuremmilta kolhuilta liikenteessä. Muistiin ovat kuitenkin jääneet esimerkiksi hätäväistö metsään nokkakolarin välttämiseksi sekä paikan päällä todistettu valtava öljyvarastotulipalo Kokkolassa vuonna 1973. Vuoden 1974 öljykriisin vaikutukset alalle tuntuivat pitkäkantoisesti ja muutenkin ala on muuttunut neljässä vuosikymmenessä valtavasti. Automerkeistä kokemusta on tullut eniten Scaniasta, Volvosta ja Mercedes-Benzistä, mutta myös muillakin on kilometrejä taivallettu.

Nykyiselle työantajalleen alahärmäläiselle Kuljetusliike Jari Välikankaalle Jarmo siirtyi vuonna 1997 ja nykyisin kuormat suuntautuvat lähinnä Pohjanmaalle sekä Keski-Suomen alueelle. Jarmo kertoo, että samojen teiden tahkoaminen ei tunnu lainkaan pahalta, sillä asiakastapaamisten kautta työhön saa mukavaa vaihtelua, eivätkä päivät ole koskaan täysin samanlaisia. Kuljettajan elämäntapaan ja epäsäännöllisiin työaikoihin mies itse on tottunut jo vuosia sitten, mutta naurahtaen hän toteaa, että hänen jälkikasvunsa on kuitenkin todennut viisaammaksi siirtyä hieman helpommille työaloille.

Nuoremmille kuljettajille Jarmo antaa neuvoksi pitää itsestään hyvää huolta muistuttaen samalla säännöllisen liikunnan merkityksestä. Selkeästi yhä hyväkuntoinen Rajamaa siirtyy eläkkeelle kalastuksen, pyöräilyn ja muun liikunnan pariin leppoisilla mielillä, vaikkakin toteaa myös havainneensa holtittomien ohitusten sekä muun välinpitämättömyyden kasvaneen viime vuosina liikenteessä huolestuttavan paljon. Raskaan ajoneuvon ratista joutuu nykyään liian usein todistamaan piittaamattomia asenteita sekä hitaampaa liikennettä syyllistävää itsekästä ja ylimielistä käytöstä. Jarmo Rajamaan alla on tällä hetkellä jo viides Eurotankin säiliöajoneuvo, joten kokemusta yrityksen tuotteista on kertynyt reippaasti. Jarmo on hyvin tyytyväinen Eurotankin tuotteiden kehityssuuntaan ja erityiskiitosta kangasalaisyritys saa yhdistelmien ajettavuudesta.

”Eurotankin tuotteissa painonjakauma on kohdallaan ja vetoauto säilyy tilanteen herrana vaikeissakin olosuhteissa. Samoin säiliöiden lastaus ja purkutoiminnot on suunniteltu käyttäjäystävälliseksi, eikä erehdyksen vaaraa enää juuri ole olemassa”, kertoo Rajamaa. ”Myös langaton tiedonvälitys toimii Eurotankin tuotteissa mallikkaasti auton hyttitietokoneen ja perävaunun purkujärjestelmien välillä. Eri osastojen erilaiset tuotteet pysyvät hyvässä kontrollissa.  Erittäin tärkeää Suomen oloissa on lisäksi suurten lämpötilavaihtelujen kestävyys sekä järjestelmien toiminta erityisen kylminä talvipäivinä. Eurotankin säiliöajoneuvot  saavat erityismaininnan myös helposta puhdistettavuudestaan. Kookkaissa kylkikoteloissa letkut säilyvät puhtaina sekä nopeasti käyttökuntoon otettavina ja muille varusteille on kerrankin mukavasti säilytystilaa”, päättää Rajamaa.

Lue seuraavaksi