Uutiset

Kuljetuskalusto

Etuakselin rengas raskaan sarjan tie- ja maastokäyttöön

Nokian R-Truck XL

Nokian R-Truck -rengassarja kehitettiin erityisesti tie- ja maastoajon erityistarpeita silmällä pitäen. Sarjan renkaat ovatkin kuin kotonaan molemmissa maailmoissa – mutaisilla metsäteillä tai rakennustyömaalla yhtä lailla kuin maantielläkin. Kuljetusammattilaiset, joiden työ vie niin tielle kuin maastoonkin, ottivat renkaat innostuneesti vastaan. Nyt raskaaseen käyttöön tehty Nokian R-Truck Steer XL -rengas ohjaaville akseleille koossa 385/65R22.5 mahdollistaa raskaimpienkin työmaa- ja tukkirekkojen käytön molemmissa maailmoissa.

Yhtä lailla työmaiden ja tukkiteiden todellisuus kuin valtateillä ajamisen vaatimuksetkin mielessä suunniteltu Nokian R-Truck -sarja on kotonaan vaativassa tie- ja maastokäytössä. Renkaiden hyvä puhdistuvuus mahdollistaa vankan pidon pehmeilläkin pinnoilla, ja laadukkaat valmistusmateriaalit estävät nirhamia ja repeytymiä. 

“Aiemmin Nokian Renkaat julkisti suuren kantavuuden XL- eli Extra Load -erikoisversion Nokian Hakkapeliitta Truck F2 -renkaasta, koska tarvetta oli premium-luokan ohjaavalle renkaalle raskaimpiin lumiauroihin ja vastaaviin sovelluksiin”, kertoo Nokian Renkaiden tuotepäällikkö Teppo Siltanen. ”Nyt tahdomme tarjota vastaavasti raskaimmille työmaa- ja tukkirekoille mahdollisuuden suuren kantavuuden tie- ja maastorenkaisiin, joten kehitimme Nokian R-Truck Steer XL -renkaan.”

Nokian R-Truck XL

Hallittua ohjausta

Maastokäyttö asettaa renkaalle kovia vaatimuksia. Nokian R-Truck Steer -renkaan avoin pintakuvio ja leveät urat takaavat hyvän puhdistuvuuden ja pidon, jotta ajaminen pysyisi hallittuna vaihtelevissakin olosuhteissa. Lisäksi pääurissa on kivenpoistajat, jotka pidentävät renkaan käyttöikää erityisesti epätasaisilla pinnoilla.

“Tavoitteenamme on kehittää renkaita, joiden hyvät ominaisuudet säilyvät koko niiden käyttöiän”, Teppo Siltanen linjaa. ”Laadukas kumiseos kuluu hitaasti, ja vähäinen lämmönkehitys tarkoittaa pidempää renkaan käyttöikää.”

Uusi painoluokka

Uusi Nokian R-Truck Steer XL -rengas on tarjolla suositussa 385/65R22.5 -koossa.

”Ajatuksena on avata uusia mahdollisuuksia raskaille kuorma-autoille”, kertoo Teppo Siltanen. ”Nokian R-Truck Steer XL -rengas tuo hyvät maasto-ominaisuudet uuteen painoluokkaan.”

Lue myös: Nokian Renkailla testit olennainen osa tuotekehitystä

Lue seuraavaksi