Uutiset

Kuljetuskalusto

Envex Oy valmistaa imu/paine- sekä kadunpesuautoja

HH-Kiinteistöpalvelun vanhasta paloautosta rakennettu kadunpesuauto hydraulisine letkukeloineen. Koska pesutyöt ovat usein sesonkiluonteisia ei pesuauton alustaksi useinkaan hankita uutta autoa vaan hyvä käytetty.

Vuonna 1974 Juhani Kostiaisen perustama Envex Oy on alansa edelläkävijä erilaisissa teräsrakenteissa ja ympäristöteknologiassa. Alusta lähtien yritys on valmistanut teräslavoja ja loka-autojen rakenteita. Tänä päivänä Envex Oy:n ykköstuotteita ovat monikäyttöiset ja suuritehoiset erikois- ja yhdistelmäautot suurine säiliöineen ja pumppuineen.

Envex Oy toimii Tampereen Messukylässä noin 500 neliön toimitiloissa, mutta tekee paljon asennustöitä myös asiakkaiden luona. Envex Oy:n omistaja ja toimitusjohtaja on vuodesta 2009 lähtien ollut Matti Levänen, joka on toiminut yrityksen johtotehtävissä jo vuodesta 1999 alkaen. Hänen lisäkseen Envex Oy työllistää neljä työntekijää. ”Työtilanne Envex Oy:ssä on kaikin puolin hyvä, sillä yrityksellä on pitkät asiakassuhteet”, toteaa toimitusjohtaja Matti Levänen.

Imu/paineyhdistelmä- ja kadunpesuautot

Envex Oy valmistaa imu-paineyhdistelmäautoja erilaisiin käyttötarkoituksiin, suurimpana ryhmänä loka-autot. Näihin autoihin rakennetaan nykyisin usein myös korkeapainepuoli viemäreiden avaamista ja sulatusta varten. Toinen ryhmä ovat kadunpesuautot ja traktorin perään asennettavat pesuperävaunut. Näissä laitteissa Envexin toimintaperiaate on, että paljon vettä pienemmällä paineella, jotta hiekka ja roskat saavat kyytiä pesuauton tai -traktorin edellä.

Imu/paineyhdistelmä- ja kadunpesuautoja Envex Oy rakentaa ja modifioi muutamia kymmeniä vuodessa, minkä lisäksi se korjaa ja huoltaa jo käytössä olevia imu/paine- ja pesuautoja. Aivan kaikkia työvaiheita autojen valmistuksessa Envex Oy ei tee itse, vaan osan töistä se teettää osaavilla alihankkijoilla.

Envexin valikoimissa on kattava määrä eri käyttötarkoituksiin soveltuvia pumppuja, tarvikkeita ja varaosia ja tilaamalla saadaan tarvittavia komponentteja nopealla aikataululla. Sekä pumppuja että varaosia toimitetaan edelleen asiakkaille eri puolille Suomea samoin kuin asiakasta opastetaan löytämään lähin huoltokorjaamo, josta saa asennus- ja korjausapua.

Envex Oy:n edustamista ja maahantuomista pumpuista voidaan mainita tärkeimmät päämerkit: Jurop- ja Moro-tyhjöpumput, Pratissoli-korkeapainepumput ja Rovatti-keskipakoispumput. Näihin merkkeihin löytyy myös varaosat. Envexin toiminnan perusperiaatteisiin kuuluu, että kalustoa hankkineen asiakkaan turvallisuudesta huolehditaan pitämällä yllä täydellistä varaosa- ja huoltopalvelua.

Autokaluston rakentamisen lisäksi Envex Oy:n toimialaan kuuluvat jätevedenpuhdistamoiden (yli 25 henkeä) suunnittelu, lupamenettelyt, valmistus, asennus, käyttöönotto, neuvonta ja huoltosopimukset. Yhtiö on yksin ja yhdessä partnereittensa kanssa toimittanut Euroopan eri maihin yli 500 vaativaan kohteeseen erikokoisia biologis-kemiallisia panospuhdistamoita. Tähän toimialaan liittyen on Envex Oy:n uutta osaamisaluetta myös muovihitsaus liikkuvalla kalustolla.

www.envex.fi

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi