Uutiset

Kuljetuskalusto

Ensimmäinen HiVisionTM-järjestelmä Suomeen

Cargoteciin kuuluva Hiab sekä Volvo Trucks ja Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL ry käynnistivät torstaina 6. huhtikuuta vuoden 2017 Puunkuormaajamestarikiertueen Tampereella. Samassa yhteydessä julkistettiin myös, että Savon ammatti- ja aikuisopisto on ensimmäinen suomalainen asiakas, jolle toimitetaan kesäkuussa HiVisionTM-ohjausjärjestelmällä varustettu LOGLIFT-puutavaranosturi.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että HiVision-järjestelmällä varustettu puutavaranosturi kiinnostaa myös oppilaitoksia. Opiskelijat pääsevät jo uransa alkuvaiheessa tutustumaan uudenlaiseen tapaan käsitellä puuta. Kokonaisuuteen kuuluu myös HiVision-simulaattori, jonka avulla uuden teknologian oppimista voidaan entisestään tehostaa. Uskomme, että ainutlaatuinen HiVision-innovaatiomme lisää kiinnostusta puunkuljetusalaa kohtaan”, toteaa Hiabin tuotemyyntipäällikkö Henri Kitula.

Savon ammatti- ja aikuisopisto ja Ylä-Savon ammattiopisto ovat kehittämässä uusia oppimisympäristöjä metsäkone- ja puunkuljetusaloille. Yhteisessä hankkeessa on tavoitteena turvata maakunnan puunjalostusteollisuuden kasvavaa raakapuun tarvetta ja osaavan henkilöstön saantia maakunnan metsäkone- ja kuljetusyrittäjille sekä luoda uutta yrittäjyyttä aloille. HiVision-järjestelmällä varustettu puutavaranosturi ja simulaattori päätettiin hankkia, jotta opiskelijoiden osaamista voidaan kehittää mahdollisimman monipuolisesti alusta alkaen. ”Tehokas puuhuolto tarvitsee koko ajan uusia metsäkonetyön ja puutavarakuljetuksen ammattilaisia. Siksi myös alan koulutuksen on oltava ajan hermolla ja pystyttävä vastaamaan yhä vaativampiin työelämän haasteisiin. HiVision-järjestelmällä varustettu puutavaranosturi lisää opiskelun mielekkyyttä, kun voimme antaa nykyaikaista opetusta opiskelijoillemme. Samalla se tukee aloittamaamme Farmi-toimintamallia, jolla parannamme opiskelijoidemme tehokkuutta ja tuottavuutta ammatissaan”, kertoo Karl-Erik Hasa Savon ammatti- ja aikuisopistosta.

HiVision tulee olemaan näkyvästi esillä Puunkuormaajamestari 2017 -kiertueella. Perinteinen tapahtuma kokee myös muita uudistuksia ja näihin lukeutuu myös oppilaitosten mukaan tuleminen kiertueelle. ”Tapahtuma kerää vuosittain yhteen todella merkittävän määrän puutavarakuljetusalan ammattilaisia. Toivomme, että tänä vuonna saamme mukaan myös entistä enemmän kuljetusalalle suuntaavia nuoria. Pidämme tätä erittäin toivottavana ja tärkeänä suuntauksena koko puutavarakuljetusalan kannalta, Henri Kitula toteaa.

Puunkuormaajamestari 2017 -kiertue järjestetään tänä vuonna 32. kerran ja voittaja selviää finaalissa, joka järjestetään 30. syyskuuta Tuurissa. Kiertueeseen liittyvät uutiset ja kiertuepaikkakunnat ovat seurattavissa Facebookissa: https://www.facebook.com/puunkuormaajamestari

Lue seuraavaksi