Uutiset

Kuljetuskalusto

Ensimmäinen Euro 6 Actros Flowertrucksille

Veho Group Oy Ab:n myyntijohtaja Rami Ainiala, Flowertrucks Oy:n hpj. Sami Ruokostenpohja ja toimitusjohtaja Pasi Ruokostenpohja sekä Veho Group Oy Ab:n aluejohtaja Rami Keinänen ensimmäisen Euro 6 Actroksen luovutustilaisuudessa Pirkkalassa.

Tampereella Sarakulmassa toimiva Flowertrucks Oy on pitkäaikainen Mercedes-Benz -asiakas, jonka kuljetuskalusto kasvoi uuden Euro 6 Actroksen myötä 13 yksikköön. Oman kaluston lisäksi Flowertrucksin ”lipun” alla ajaa 4-5 alihankkijaa, jotka ajavat myös Mercedes-Benz -kalustolla.

Vuonna 1990 perustetun Flowertrucks Oy:n toiminta keskittyy pääasiassa lämpötilasäädeltyihin kuljetuksiin Suomen, Tanskan, Saksan ja Alankomaiden välillä.

Flowertrucks Oy:n kuljetuskalusto koostuu lämpösäädeltävistä puoliperävaunu-, keskiakseli- ja täysperävaunuyhdistelmistä. Kalusto on muokattavissa euromitoista aina skandinaaviseen moduulimittaan saakka. Jokaisessa yksikössä on takalaitanostin, joka mahdollistaa omatoimisen kuorman purkamisen missä tahansa.

Flowertrucksin kanssa samassa osoitteessa Keskuojankatu 4:ssä toimii myös F-Thermohuolto, joka on valtuutettu Thermo King -huolto. F-Thermohuolto tarjoaa pääasiassa raskaan kaluston sekä kylmälaitteiden huoltopalveluita ja päivystää 24 h vuorokaudessa.

 

Actros Euro 6 Flowertrucks

Flowertrucks Oy on alansa edelläkävijä hankkiessaan Euro 6 -moottorilla olevan Actroksen vaikka päästöluokka tulee pakolliseksi vasta vuoden 2014 alusta eikä siitä saa vielä alennuksia esimerkiksi tiemaksuista. Etuja tulee kuitenkin polttoaineen kulutuksen pienentyessä noin 3,0-4,5 % ja AdBluen kulutuksen pienentyessä jopa 40 % verrattuna edelliseen Euro 5 -moottoriin. Lisäksi vakiona olevan Fleetboardin ansiosta lasketaan auton käyttöiän kasvavan noin 20 %.

Flowertrucksin Actroksessa on Mercedes-Benzin kuusisylinterinen, 12,8-litrainen OM471 Common Rail -moottori, jonka teho on 476 hevosvoimaa ja suurin vääntömomentti 2 300 Nm. Autossa on myös uusin PowerShift 3 -automaattivaihteisto, jossa on kaksi vaihtamisohjelmaa; vakio ja economy.

Lisäksi Flowertrucksin autossa on StyleLine-varustepaketti, SoloStar-ohjaamokonsepti ja TOP-mukavuus -paketti sekä 11 ”suojelusenkeliä”, jotka käsittävät kolme erilaista jarrujärjestelmää, kaksi avustin järjestelmää ja kuusi turvajärjestelmää.

 

www.vehotrucks.fi

www.flowertrucks.fi

Miika Nyrö

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue seuraavaksi