Uutiset

Kuljetuskalusto

EL-Kori Oy: Kuljetuskorit ja perävaunut 60 vuoden kokemuksellaEL-Kori Oy on Erkki Lempiäisen 1950-luvulla perustama yritys, joka on valmistanut umpikoreja jo vuodesta 1963 lähtien. EL-Kori liittyi vuonna 2018 kotimaiseen Jyki Group -konserniin, jonka laadukkaat perävaunujen ja päällirakenteiden tuoteperheet täydentävät onnistuneesti toisiaan. EL-Korin vahvuutena konsernissa on lämpösäädeltyjen korien ja perävaunujen valmistus, ja Vääksyssä sijaitseva EL-Korin tehdas valmistaa vuodessa yli sata raskaan kokoluokan lämpösäädeltyä kuljetusyksikköä.

EL-Kori on tunnettu vuosikymmenten ajan monipuolisista ja yksilöllisistä tuoteratkaisuistaan sekä korkeasta palvelun tasosta. EL-Korin ammattilaiset tuntevat asiakkaansa ja heidän tarpeensa, ja näin aikaansaadaan asiakaskunnan työtehtäviin tarkoin soveltuvia laadukkaita tuotteita kustannustehokkaalla hintatasolla. EL-Korin asenne näkyy niin myynnin ja jälkimarkkinoinnin palvelussa kuin suunnitteluosaston innovatiivisuudessa ja tuotannon ammattitaidossa.

ELLI-korit Suomen olosuhteisiin

EL-Korin tuotevalikoima on kasvanut vuosien mittaan asiakaskunnan toiveiden kautta ja tällä hetkellä tarjontaan kuuluvat esimerkiksi Pakkas-ELLI-monilämpötilakorit, Rahti-ELLI-kuljetuskorit, ELLI-perävaunut, erikoiskorit, eristystyöt sekä erittäin suositut, monipuoliset väliseinäratkaisut kovilla, kiinteillä, liukuvilla tai vaikka pressuseinillä.

EL-Korin myyntipäällikkö Joni Heistola on hyvin tyytyväinen yrityksen väliseinäratkaisujen suosioon. Esimerkiksi kovat, kiinteät, liukuvat ja pressuseinät lisäävät korin tai vaunun käytettävyyttä huomattavasti.

”Pakkas-ELLI-korit sekä -perävaunut ovat ehdottomasti kysytyimpiä tuotteitamme, ja niiden yksilöllisillä ratkaisuilla arvokkaiden tuotteiden käyttökapasiteetti saadaan optimoitua. ELLI-tuotteet ovat huippuluokkaa niin eristyskyvyn, käytettävyyden kuin kestävyyden osalta, ja ne ovat aina saatavana myös ATP-luokiteltuina kaikilla luokituksilla. Materiaalia voidaan kuljettaa samanaikaisesti jopa kolmessa eri lämpötilassa, ja edistyksellisen väliseinäteknologian avulla kuormatila on tarkoin räätälöitävissä”, kertoo EL-Korin myyntipäällikkö Joni Heistola.

”Rahtiluokan kuljetuksiin meillä on taas tarjota Rahti-ELLI-kuljetuskoreja sekä -perävaunuja. Monipuolisten lämmitysvaihtoehtojen ja yksilöinnin ansiosta pystymme räätälöimään sopivat ratkaisut rahtikuljetustarpeisiin. Ammattitaidostamme kertoo puolestaan erikoiskorien ja -perävaunujen merkittävät tuotantomäärät. Pystymme suunnittelemaan ja valmistamaan tuotteita miltei kaikkiin kuljetustarpeisiin, ja tyytyväiseen asiakaskuntaamme kuuluu esimerkiksi kukkaliikkeitä, TV-tuotantoja, huolto- ja turvallisuusalan yhtiöitä sekä typpeä kuljettavia yrityksiä. Meiltä kannattaakin aina kysyä tarjousta erikoisimmistakin tuotteista, sillä otamme haasteita mielellään vastaan”, korostaa Heistola.

Varustelu vaikka näyttelytasolle

EL-Korin monipuolisesta osaamisesta kertoo myös laaja lisävarustelumahdollisuus.

”Pystymme viimeistelemään tuotteemme niin ajoneuvon käyttötehtävien kuin ulkonäönkin mukaan. Väliseinäratkaisujen lisäksi saatavilla on esimerkiksi lattiavahvikkeita, erilaisia oviratkaisuja, alleajosuojia, katteita, suojapeltejä, vetokytkimiä, ääri- ja yhdistelmävaloja, lattialämmitysjärjestelmiä, kameraratkaisuja, tuuliohjaimia sekä laserleikattuja kilpiä. Kuten luettelo kertoo, kori tai perävaunu saadaan tarkoin asiakkaan näköiseksi, mikä voi tarkoittaa niin perusluokan työvälinettä kuin autonäyttelyissä kiertävää valioyksilöä”, lisää Heistola.

Kokoluokat kasvussa

Kuljetusala on viime vuosien aikana läpikäynyt paljon muutoksia, ja EL-Kori on reagoinut tilanteisiin joustavan yrityksen tehokkuudella.

EL-Kori on myös lämpösäädeltyjen perävaunujen erikoisosaaja, joka pystyy valmistamaan esimerkiksi 17,5 metrin perävaunuja sekä täysleveitä ja -korkeita yksiköitä sekä edistyksellisiä kaksitasokiskoratkaisuja.

”Olemme panostaneet tuotekehitykseen voimakkaasti ja onnistuneet huomioimaan esimerkiksi mittasäädösten sekä lämpötilasäädeltyjen kuljetusten muutokset, ja olemme tuoneet markkinoille uusia ratkaisuja reippaalla tahdilla. Pystymme valmistamaan esimerkiksi 17,5 metrin perävaunuja sekä täysleveitä ja -korkeita yksiköitä sekä edistyksellisiä kaksitasokiskoratkaisuja. Asiakas voi myös valita kylmälaitteet ja nostinratkaisut omien toiveidensa mukaisesti, sillä meillä hoituvat kaikkien merkkien asennukset.”

”Olemme jatkuvasti kehittäneet myös tuotantomme toimintaa, ja alustan saapumisen jälkeinen korin asentaminen sujuu ennakoivan työn ansiosta nopealla tahdilla. Seuraamme tarkoin myös alan käyttövoimakehitystä, ja omaamme vankan kokemuksen kaasukäyttöisten ajoneuvojen koriratkaisuista. Ensimmäiset täyssähköalustat saapuvat meille tämän kesän aikana, ja kaiken sujuvuus on varmistettu henkilökunnan perusteellisen koulutuksen avulla. Kaiken kaikkiaan EL-Korin toiminta onkin tällä hetkellä viilattu hyvin tehokkaaksi, mikä näkyy asiakkaalle lyhyinä toimitusaikoina sekä kustannustehokkaina kokonaisratkaisuina”, päättää Heistola.

Vaikka autot ovat vuosien mittaan kehittyneet niin tekniikaltaan kuin ulkonäöltään, niin EL-Korin tuotteet ovat säilyttäneet asemansa vaativien kuljetusten suorittamisessa vuosikymmenistä ja sukupolvista toisiin. (Kuva: EL-Korin arkisto)


Lue seuraavaksi