Uutiset

Kuljetuskalusto

Effer 1000 kurkottaa tehokkaasti korkealle

Effer 1000

Suomalaiseen Cargotec-konserniin kuuluva Hiab on esitellyt uuden Effer 1000 -kuormausnosturin 90 tonnimetrin kokoluokkaan.

Effer 1000 on ensimmäinen 90 tonnimetrin nosturi, johon on tarjolla yhdeksänjatkoinen puomi ja kuusijatkoinen jibi. Suurin ulottuvuus on 26 metriä, jossa nostokyky on 2 300 kilogrammaa. Nosturin omapaino on vain 9 500 kg, mikä jättää autolle enemmän kantavuutta.

Effer 1000:n uudelleen suunniteltu rakenne tekee siitä ihanteellisen nosturin ahtaisiin kaupunkiolosuhteisiin. Se on kehitetty raskaita kuormia korkealle tekevien Effer-asiakkaiden kokemusten ja palautteiden perusteella. Yhdeksänjatkoisen puomin ja erittäin vahvan jibin ansiosta se suoriutuu sellaisestakin kattotyöskentelystä, joissa on aiemmin tarvittu selkeästi suurempaa nosturia.

”Olemme kuunnelleet asiakkaitamme ja luoneet käänteentekevän Effer-nosturiuutuuden, jolla on luokkansa paras pystysuuntainen suorituskyky. Pystysuuntainen ulottuvuus ja nostokyky ovat verrattavissa suurempia kuorma-autoja alustakseen tarvitsevien superraskaiden nostureiden arvoihin”, sanoo Hiabin tuotannosta vastaava johtaja Marcel Boxem.

Effer 1000

Avain nosturin hyvään pystysuuntaiseen suorituskykyyn on kymmenkulmainen V10-Force-puomi, joka tarjoaa suurien kuormien edellyttämän lujuuden ja vähentää sivuttaisheilunnan minimiin lisäten tarkkuutta nosturin käyttöön. Uudessa Multipower-jibissä riittää suorituskykyä vielä nosturin yhdeksännenkin jatkon ollessa käytössä. Valinnaisilla Efferin V-Stab- ja CroSStab-tukijaloilla voidaan vakautta parantaa entisestään.

Nosturin vakiovarusteena on Progress 2.0 -ohjausjärjestelmä, joka mahdollistaan liitettävyyden digitaalisiin ratkaisuihin. Niiden avulla voidaan seurata nosturin käyttöä ja suorituskykyä, sekä saadun tiedon perusteella suunnitella ylläpitotoimenpiteet ja minimoida seisokit. Etädiagnostiikan avulla nosturi voidaan tarkistaa ja tehdä päivitykset ilman korjaamokäyntiä. Progress 2.0 on CE-hyväksytty, ja sisältää useita turvallisuutta ja käytettävyyttä parantavia toimintoja.

Uuden Effer 1000:n myynti on alkanut helmikuun alussa. Suomessa Efferiä edustaa Hiab Suomi jälleenmyyjineen.

Lue seuraavaksi