Uutiset

Kuljetuskalusto

Dynafleet vakiovarusteeksi raskaisiin Volvoihin

Kustannuksiin vaikuttaminen edellyttää hyviä tietoja vallitsevasta tilanteesta. Dynafleet Onlinesta saatavien helppolukuisten yhteenvetojen ja raporttien pohjalta voi tehdä analyyseja ja tarvittavia päätöksiä esimerkiksi kuljettajien taloudellisen ajotavan kehittämistarpeeseen liittyen.

Käytännössä tämä tarkoittaa muun muassa tarpeettoman tyhjäkäynnin lopettamista, painovoiman hyödyntämistä rullaamisessa ja tarpeettomien kiihdytysten välttämistä. Kaikki tämä luonnollisesti vähentää merkittävästi polttoainekustannuksia, myös kuorma-auton voimansiirto rasittuu vähemmän ja rengaskulut pienenevät.

Seuranta luo pohjan kehitykselle

Dynafleet Online -ajoneuvojärjestelmän perustaso tarjoaa reaaliaikaiset tiedot kuljettajan ajotavasta, kuljettajan työ- ja lepoajoista, polttoaineenkulutuksesta sekä huoltoväleistä. Palvelupaketin tason nostaminen mahdollistaa esimerkiksi yhteydenpidon, paikannuksen sekä digipiirturitietojen langattoman siirron ajoneuvon sijainnista riippumatta.

Kuljettajien työajan seurannan avulla saa vastaukset moniin hankaliin kysymyksiin; Kuinka paljon kukin on ajanut, onko joku juuri nyt vapaalla, ketkä kuljettajista ovat parhaillaan töissä, kenellä on lepojakso meneillään, kuka on purkamassa/lastaamassa kuormaa tai kenen työaika on kohta täyttymässä. Kuljettajien työaika- ja poikkeamaraportit muodostavat myös erinomaisen pohjan palkkaneuvotteluille.

Dynafleet Online on erinomainen kuljetusyrittäjän työkalu mahdollistaen merkittävät säästöt tarkemman kuljettajien työaikasuunnittelun avulla. Kuljetusyritys voi hoitaa useampia ajotehtäviä nykyisen henkilökunnan ja ajokaluston avulla. Tuntiseuranta on tarkempaa ja yhdistämällä Dynafleet kuljetusyrityksen palkanlaskentajärjestelmään voidaan sinne siirrettyjä tietoja käyttää maksuperusteena minuuttien tarkkuudella, mikä vähentää pyöristyksistä johtuvaa työajan vääristymää.

Tietoa suuntaan jos toiseenkin

Dynafleetin viestimoduuli näyttää tavalliselta sähköpostilta ja toimiikin samalla tavoin. Viestimoduulin käyttö toimiston ja kuljettajien välisessä kommunikaatiossa on tekstiviestejä helpompaa ja tarkempaa sekä edullisempaa.Viestintäjärjestelmä mahdollistaa muun muassa lastausohjeiden, tilaus- ja osoitetietojen tai esimerkiksi kuljetettavan tuotteen edellyttämän lämpötilan tiedottamisen.

Tieto ajoneuvojen sijainnista tuo etua asiakaspalveluun, koska kuljetusyritys voi halutessaan toimittaa ajantasaista tietoa ajotehtävän etenemisestä asiakaskuntaan. Dynafleet Online paikantaa ajoneuvot katujen tarkkuudella koko Euroopassa ja aluepaikannus ilmoittaa auton saapumisesta jollekin maantieteelliselle alueelle tai lähelle määränpäätä.

Dynafleetin huoltokalenterin avulla on helppo seurata ajoneuvojen huolto-ohjelmaa ja suunnitella huoltokäynnit ja katsastukset niin, että ajoneuvokannan käyttötunnit voidaan maksimoida. Hyvin huolletulle ajoneuvolle sattuu selvästi vähemmän ennakoimattomia seisokkeja, mikä lisää yrityksen palveluvarmuutta.

– Kuljetusala muuttuu jatkuvasti, minkä vuoksi myös Dynafleetiä kehitetään samaan tahtiin. Haluamme pysyä ajan hermolla ja vastata asiakkaidemme kysyntään parhaalla mahdollisella tavalla, joten olemme päättäneet tarjota järjestelmän vakiona kaikkiin raskaisiin kuorma-autoihimme, summaa Volvo Finland Ab:n Dynafleet-tuotepäällikkö Ari Anttila.

Lue seuraavaksi