Uutiset

Kuljetuskalusto

DHL ja K-ryhmä yhteistyöllä mukaan kilpailuun pakettitoimituksista

Pikakuljetusyritys DHL Express ja K-ryhmä ovat sopineet laajamittaisesta palvelupisteyhteistyöstä, joka kattaa sekä pakettiautomaattien sijoittamisen K-kauppoihin että eri puolille Suomea ulottuvan palvelupisteiden verkoston avaamisen. Yhteistyöllä sekä DHL että K-ryhmä haluavat vastata kasvavaan verkkokaupan suosioon entistä paremmin sekä tarjota asiakkailleen sujuvan ja helpon ratkaisun lähetysten vastaanottamiseen ja lähettämiseen.

DHL Expressin pakettiautomaatteja ja palvelupisteitä perustetaan aluksi pääkaupunkiseudulle, Jyväskylään, Kuopioon, Lahteen, Lappeenrantaan, Ouluun, Tampereelle, Turkuun sekä Vaasaan K-ruokakauppojen ja K-rautakauppojen yhteyteen. Ensimmäiset keltaiset pakettiautomaatit saadaan K-kauppoihin syys-lokakuussa ja ensimmäiset palvelupisteet loppuvuoden aikana. Vuoden loppuun mennessä DHL Expressin paketteja on mahdollista vastaanottaa noin 30:een pakettiautomaattiin; palvelupisteissä onnistuu myös lähettäminen. Suunnitelmien mukaan DHL Expressin palvelua on saatavissa ensi vuoden loppuun mennessä noin sadassa ja vuonna 2017 noin 250–300 pisteessä.

”Kansainvälisen verkkokaupan lisääntyminen on merkinnyt meille sekä lähetysten että yksityisasiakkaiden lukumäärän voimakasta kasvua. Suoraan kuluttajille toimitettavien pakettien osuus kaikista lähetyksistämme on jo yli 50 prosenttia. Nyt haluamme tehdä myös pakettien lähettämisen kauttamme mahdollisimman sujuvaksi. K-ryhmän laaja kauppaverkosto antaa erinomaiset mahdollisuudet tarjota yksityisasiakkaille lisää palveluvaihtoehtoja siellä, missä he muutenkin liikkuvat, ja näin helpottaa asiointia kanssamme entisestään”, kertoo DHL Expressin Suomen toimitusjohtaja Peter Ervasalo.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme kattavasti erilaisia palveluja sekä helpottaa asiointia ja arkea. Kumppanuus kansainvälisen DHL:n kanssa tuo maailman lähelle asiakastamme. Jo muutaman viikon päästä DHL:n kuljetuksella saapuvan paketin voi noutaa ensimmäisistä K-kauppojen pakettipisteistä kätevästi muiden ostosten yhteydessä”, kertoo Keskon rauta- ja erikoiskaupassa taloudesta, kauppapaikoista ja logistiikasta vastaava johtaja Tommi Kasurinen.

DHL:n pakettiautomaateista on ensi vaiheessa mahdollista vastaanottaa DHL Expressin pikakuljetuspalveluiden kansainvälisiä sekä kotimaan lähetyksiä. Lähettäminen automaattien kautta otetaan käyttöön seuraavassa vaiheessa. DHL:n palvelupisteissä paketteja voi sekä lähettää että vastaanottaa.

Kuvassa: Tommi Kasurinen, johtaja, Keskon rauta- ja erikoiskauppa, sekä Peter Ervasalo, toimitusjohtaja, DHL Express.

Lue seuraavaksi