Uutiset

Kuljetuskalusto

DB Schenkerille terminaali Vaasaan

Havainnekuva DB Schenkerin uudesta Vaasan terminaalista

DB Schenker rakentaa uuden, hiilineutraalin terminaalin Nordic Logistics Centerin alueelle Vaasaan. Yli neljän miljoonan euron investoinnilla rakennetaan 3200 neliömetriä lämmintä terminaali- ja toimistotilaa sekä 1000 neliömetrin lämmittämätön halli. DB Schenker muuttaa uusiin tiloihin vuoden 2016 loppuun mennessä. Kuriirintie 3:en rakennettava kiinteistö lämpiää maalämmöllä ja tarvittava sähkö tuotetaan vesivoimalla.

Vaasan terminaali-investointi jatkaa DB Schenkerin voimakasta investointitahtia Suomessa. Viime vuonna valmistui Vantaalle uudet pääkaupunkiseudun terminaalitilat ja pääkonttori. Vuonna 2012 otettiin käyttöön Nurmijärven logistiikkakeskus. Yhteensä näiden investointien arvo on noin 90 miljoonaa euroa. Kaiken kaikkiaan DB Schenkerillä on Suomessa yli 40 kiinteistöä.

Schenker Oy:n toimitusjohtaja Göran Åbergin mukaan Vaasan talousalue on menestynyt taantumassa erinomaisesti Suomen tasolla ja alueella toimii myös useita merkittäviä asiakasyrityksiä. Kuljetus- ja logistiikkatoimintojen lisäksi DB Schenker -konserni huomioi myös kaikissa rakennushankkeissa ekologiset tekijät ja pyrkii käyttämään ympäristöystävällisiä ratkaisuja.

Vaasan terminaalin lämmityksessä käytetään maalämpöä ja käytettävä sähkö tuotetaan vesivoimalla. Energiatehokkuutta parannetaan erilaisin käytännön ratkaisuin kuten led-valaistuksella, oviautomatiikalla, käyttöveden säästöllä ja teknisillä rakenneratkaisuilla.

DB Schenker työllistää Vaasassa suoraan noin 25 henkilöä sekä yhteistyökumppaneiden kautta jakelu- ja runkoliikenteessä noin 30 henkilöä. Nykyiset toimitilat Vaskiluodon saarella on myyty Havator Oy:lle, jonka vuokralaisena DB Schenker toimii uusien tilojen valmistumiseen saakka. Vuonna 1979 valmistuneissa tiloissa on toimittu aiemmin muun muassa Kiitolinjan, Waskitransin ja P Nyholmin yritysnimillä. Uuden terminaalin rakentaa Wasacon Oy.

Lue seuraavaksi