Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF uusi CF- ja LF-mallinsa

DAF esitteli uudet CF- ja LF-mallistonsa lehdistölle järjestämässään koeajotilaisuudessa Belgian Spa:ssa lokakuun alussa. Koeajoja ei kuitenkaan tehty tunnetulla Formula 1 -radalla, vaan normaaleissa moottori- ja maantieolosuhteissa. Molemmat mallistot olivat läpikäyneet melkoisen uudistuksen etenkin Euro 6 -moottoreiden, mutta myös muiden ominaisuuksien osalta.

Nähdessään ensimmäisen kerran uudet XF-, CF- ja LF -mallit rinnakkain, huomaa heti yhteneväisen ulkonäön. Vaikka autot ovat erikokoisia, on selvä yhdennäköisyys havaittavissa uusissa keulamaskeissa ja puskureissa.

DAF CF440 säiliöpuoliperävaunuyhdistelmä liikkui varsin mukavasti täydessä kuormassa 10,8-litraisella, 440-hevosvoimaisella ja 2100 Nm vääntävällä Paccar MX-11 Euro 6 -moottorilla. Vaihteisto oli 12-portainen automatisoitu AsTronic ja perävälitys 2.53.

DAF CF:n ohjaamon moderni muotoilu, optimoitu ergonomia, korkeatasoinen viimeistely ja kojelaudan pehmeät linjat, uudet katkaisijat, uusi istuin ja ohjauspyörä monipuolisilla säädöillä tekevät kuljettajan työstä entistä miellyttävämpää ja kevyempää.

CF-mallin tehokasta MX-moottorijarrua voi käyttää mieltymyksen mukaan sekä ohjauspyörän viiksestä että polkimella. LF-malleissa moottorijarru on puolestaan integroitu uuden EBS3-jarrujärjestelmän yhteyteen.

DAF FAD CF460 8×4 maansiirtoautossa oli 12,9-litrainen, 460-hevosvoimainen, Euro 6 Paccar MX-13 -moottori ja 12-portainen AsTronic-vaihteisto. Maansiirtoauton varustuksesta voidaan mainita muun muassa: erikoisvahva maski, ylösnostettu teräspuskuri, erikoisaskelmat, kattokaide ja askelma ohjaamon kyljessä lavalle kiipeämistä varten, kolmen millimetrin vahvuinen pohjapanssari sekä uudet takavalojen kiinnikkeet.

Kokonaispainoltaan 8-tonninen DAF FA LF150 jakeluauto oli varustettu 4,5-litraisella, 150-hevosvoimaisella Euro 6 Paccar PX-5 -moottorilla ja viisiportaisella manuaalivaihteistolla.

Miika Nyrö

Lue seuraavaksi