Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF pitää kiinni markkinajohtajuudesta Briteissä

Iso-Britannia ja koko saarivaltio on tärkeä alue myös Hollannissa kotiaan pitävälle DAF-kuorma-autotehtaalle. Markkinointipäällikkö Philip Moonin mukaan DAF pitää kiinni markkinajohtajan asemasta 25 prosentin markkinaosuudella. Yksi merkittävä tekijä vahvaan asemaan on varmasti kotimaisuudella, sillä kaikki oikealta ohjattavat DAF-mallit valmistetaan perinteikkäässä Leylandin tehtaassa.

Välitelivetäjä on Iso-Britannian kuljetustoiminnan perusjuhta, joka kolmiakselisen puoliperävaunun kanssa antaa 44 tonnin kokonaismassan. Philip Moonin mukaan eri puolilla maata keskustellaan myös yhdistelmien koon kasvattamisesta, joskaan pohjoismaisia moduuliyhdistelmiä ei nähdä edes teoreettisina vaihtoehtoina. ”Jossain tehtävissä kokeillaan metrillä pidennettyjä puoliperävaunuja”, tietää Moon.

Neliakselisia nuppiautoja käytetään varsinkin rakennuksilla ja maa-aineskuljetuksissa. DAF:n Philip Moonin mukaan talouselämän piristyminen on polkaissut vauhtiin useita suuria infrahankkeita, jotka ovat piristäneet muun muassa kippiautojen kysyntää.

 Ari Perttilä

Birmingham

Lue seuraavaksi