Uutiset

Kuljetuskalusto

DAF esitteli hiljaisia ja matalia

DAF esitteli Hannoverin IAA -messuilla kuluvan vuoden aikana täyteen laajuuteen kasvanutta Euro 6 -perhettä. Kaukoliikenteen ehdoilla räätälöidyn XF:n lomassa parrasvaloissa paistattelivat myös keveämmät LF ja CF-mallit. Paljolti Keski-Euroopan markkinoille suunnattu CF Silent alittaa 72 dB(A):n melutason soveltuen siten yöaikaan kaupungeissa tehtävään jakeluun. Melutason alentamiseksi vaihteisto on koteloitu ja Silent-tilassa vaihtamiset tapahtuvat tavanomaista alhaisemmalla kierroslukualueella. 

Ensi tammikuusta alkaen 12-portaisella AS Tronic -vaihteistolla varustetut DAF CF ja XF -mallit on mahdollista valita myös polttoainetaloutta parantavilla Predictive Cruise Control ja Predictive Shifting -järjestelmillä. Nämä paikkatietotekniikkaa hyödyntävät järjestelmät valitsevat ajonopeuden ja käytettävän vaihteen kuljettajan asettamien raja-arvojen ja edessä olevan maaston perusteella. 

Suurta tilavuutta vaativiin kuljetuksiin DAF tarjoaa 91 sentin vetopöytäkorkeutta, joka on mahdollista saavuttaa 315/45R22.5 -renkailla ja viilatulla takailmajousituksella.

Ari Perttilä

Hannover, Saksa

Lue seuraavaksi