Uutiset

Kuljetuskalusto

Cormach vahvistuu Pohjoismaissa

Cormach 34000

Pohjoisitalialaisessa Motrichiarin kaupungissa nostureita valmistava Cormach panostaa toimintaansa Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä. Cormach on perustanut Ruotsin Hisings Backaan Cormach Nordic Ab -yhtiön nostureiden maahantuontia ja jälkimarkkinointipalveluita varten.

”Cormach ei ole ollut kovin tunnettu nosturimerkki pohjoismaisilla markkinoilla. Nyt valmistaja haluaa vahvistaa läsnäoloaan Pohjois-Euroopassa luomalla kattavan myynti- ja jälkimarkkinointiverkoston”, kertoo muun muassa Suomen verkostoa kehittävä Leif Snellman. ”Haemme yhteistyökumppaneita, joilla on valmiudet hoitaa nostureiden myyntiä, asennuksia, huoltoja ja korjauksia sekä varaosapalveluita.”

Cormach on yli 60-vuotias yritys, ja nostureita se on valmistanut 1970-luvulta lähtien. Tuotevalikoimaan kuuluvat auton alustalle asennettavat kappaletavaranosturit, erikoisnosturit hinaus- ja pelastustöihin sekä nosturit aluskäyttöön. Vuosittain yhtiö valmistaa noin 500 nosturia ympäri maailman oleville asiakkaille.

Kappaletavaranostureiden valikoima alkaa kevyisiin kuorma-autoihin soveltuvasta neljän tonnimetrin Serie 4000 E -mallista päätyen 575 tonnimetrin jättiin, mallimerkinnältään Serie 575000AXO E, joka jibillä varustettuna yltää 58 metrin päähän ja nostaa sieltä 1 600 kilogrammaa.

Cormach 575000
Suurin Cormach-malli on todella järeä. Jibin kanssa ulottuvuutta on 58 metriä.

Leimallista kaikille Cormach-kappaletavaranostureille on kaksoispylväs, jonka ansiosta puomisto on symmetrisesti kääntökehän suhteen. Jo 9,8 tonnimetrin Serie 9800 E -mallista alkaen nostosylintereitä on kaksi. Pieninkin malli mukaan lukien kaikki Cormach-nosturit ovat rajattomasti kääntyviä. Ristikkäiset X-Stab -tukijalat on saatavana lisävarusteena 110 tonnimetrin kokoluokasta ylöspäin, ja kahdessa suurimmassa mallissa ne ovat vakiona.

Leif Snellmanin mukaan Cormach Nordicilla on tarjolla koko Cormach-mallisto pienimmästä suurimpaan. ”Uskoisin, että kysyntä painottuu tiettyihin kokoluokkiin, mutta kaikkia malleja on saatavilla. Toiveissa on, että jopa kaikkein suurinkin saataisiin Suomeen.”

Lisätietoa Cormachista saa Leif Snellmanilta, leif(at)cormach.fi, puhelin 0500 665 225.


Lue seuraavaksi