Uutiset

Kuljetuskalusto

Christian Levin aloittaa Scanian pääjohtajana

Christian Levin, Scania

Scanian hallitus on nimittänyt Christian Levinin yhtiön uudeksi pääjohtajaksi 1.5.2021 alkaen.

Tällä hetkellä Levin on Traton SE:n hallituksen jäsen ja Traton Groupin operatiivinen johtaja, ja hänellä on yli 20 vuoden työkokemus Scanialla. Uuden tehtävänsä ohella hän jatkaa Traton SE:n hallituksen jäsenenä.

Levin seuraa tehtävässä Henrik Henrikssonia, joka jättää Scanian oltuaan yhtiön palveluksessa 23 vuotta, joista viisi pääjohtajana. Henriksson siirtyy uuden H2 Steel -hankkeeseen, jonka tavoitteena on alittaa fossiilivapaan teräksen tuotanto vuonna 2024.

”Ikäväksemme Henrik Henriksson jättää Scanian ja Traronin, mutta olemme samalla ylpeitä hänen ottaessaan uuden suuren haasteen, joka sopii hänen kaltaiselleen kestävän kehityksen johtajalle. Oma alamme tulee hyötymään suuresti fossiilivapaasta teräksestä, ja Traton tulee seuraamaan suurella kiinnostuksella hanketta. Onneksemme, emme olisi voineet saada parempaa seuraajaa kuin Christian Levin. Hänen kokemuksensa toimialasta ja Scaniasta sopii täydellisesti tehtävään ja turvaa Scanian sitoutumisen kestävyyteen sekä antaa potkua muutoksessa”, sanoo Tratonin pääjohtaja ja Scanian hallituksen puheenjohtaja Matthias Gründler.

Ennen Tratonille siirtymistään vuonna 2019, Levin on toiminut useissa johtotehtävissä Scanialla vuodesta 1994 saakka. Hän on koulutukseltaan konetekniikan maisteri.

Lue seuraavaksi