Uutiset

Kuljetuskalusto

Bauma 2022 – Faymonvillen suurin siivenkuljetuslavetti esittäytyy

Faymonville Groupin tarjonta nähdään nyt Baumassa monipuolisempana kuin koskaan. Osastokoko on kasvanut reilusti viimekertaisesta, ollen nyt 1 260 neliömetriä. Osaston numero on FN.822/5, ja se sijaitsee pohjoisella ulkoalueella. Näytillä on konsernin eri tuotemerkkejä, kuten MAX Trailer, Faymonville ja Cometto.

Münchenissä saa ensiesittelynsä Cometton valmistetta oleva BladeMAX1000, joka on tuulimyllyjen siipien kuljetukseen tarkoitettu moduulilavetti. Valmistajan mukaan se on tällä hetkellä järein vaunu lajissaan. BladeMAX1000-kuljetusalusta on tarkoitettu jättimäisten tuulimyllyn siipien viimeisen etapin kuljetuksiin tuulivoimaloiden asennuspaikalle. Cometton BladeMAX-sarjassa on kolme vaihtoehtoa; BladeMAX650, BladeMAX800 ja nyt BladeMAX1000.

BladeMAX1000:lla voi kuljettaa jopa 100 metriä pitkää tuulimyllyn siipeä, otsikkokuvassa siipi kuljetusasennossa.

Moduulilavetin alustana on ModulMAX AP-M, joka on ohjattavissa omana itsenäisenä yksikkönä. Yksittäisiin akseleihin voidaan kytkeä veto päälle ja pois millä tahansa nopeudella. Siitä on suurta etua, kun koko erikoiskuljetussaattueen ei tarvitse pysähtyä kyseistä toimenpidettä varten. Valmistaja korostaa myös moduulilavetin hyvää vetokykyä.

Kuusiakselinen ModulMAX AP-M.


Tuulimyllyn siiven kiinnitykseen käytettävän adapterin ja itsenäisesti ohjattavan moduulilavetin yhdistelmällä (BladeMAX1000) voidaan kuljettaa jopa 100 metriä pitkiä tuulimyllyn siipiä maanteitse. Kokoonpanon etuna on myös sen monipuolinen muokattavuus.

Rakennustyömaat ovat täynnä erilaisia, erikoiskuljettamista vaativia tarvikkeita ja koneita. Faymonvillen Bauman osastolla nähdään myös tällaisia monitoimisia lavettiratkaisuja. MAX Trailer -sarja täyttää 10 vuotta ja sitä edustavia lavetteja on paikalla. MAX Trailer -lavettisarjan suosio perustuu modulaariseen rakenteeseen.

Cometto esittelee Baumassa myös itsekulkevan, neliakselisen Eco1000-moduulilavetin ja sähköisesti ohjattavan MSPE:n. Eco1000 sisältää hybriditekniikkaa, joka on valmistajan mukaan täysin uutta tässä lajissa. MSPE on itsekulkeva, suuren kokoluokan järeä moduulilavetti.


Faymonville tarjoaa välineet moninaisiin erikoiskuljetuksiin:


Faymonvillet tuo maahan ja jälleenmyy Car Office Roponen Oy Kuopiossa.


Lue seuraavaksi