Uutiset

Kuljetuskalusto

Bauma 2019: TII Groupilta erikoiskuljetuksiin

Saksalainen Transporter Industry International (TII) Group on vuonna 1995 perustettu yritys, joka valmistaa erikoiskuljetuskalustoa vaativiin tarpeisiin. Yritysryhmään kuuluvat yli 150-vuotiset perinteet omaavat ranskalainen Nicolas ja saksalainen Scheuerle, 50-vuotias saksalainen Kamag sekä intialainen Tiiger.

Tuulivoimaloiden roottorien siipien kuljettamiseen TII Group tarjoaa kolmannen polven siipiadapteria, jossa on 70 asteen kallistuksen säätöalue. Valmistaja kertoo ottaneensa huomioon tuulivoimaloiden jatkuvasti kasvavan koon kehittäessään adapteria ja muita tuulivoimalakuljetuksiin liittyviä laitteita. Niinpä lavettiin kiinnitettävän adapterin suurin kuormitusmomentti on 610 tonnimetriä. TII Groupin tuotteilla voidaan kuljettaa jopa 80 metriä pitkiä roottorin siipiä turvallisesti perille saakka.

Baumassa Scheuerle esittelee puolimodulaarisia EuroCompact-perävaunuja kantavuudeltaan 30–115 tonnia. EuroCompact on kevyt ja kompakti lavetti, joka sopii hyvin maarakennuskoneiden ja muuntajien kuljetuksiin sekä teollisuuden siirtoihin.

Teollisuuden siirtotarpeisiin, esimerkiksi telakoille ja konepajoille, Scheuerle tarjoaa omalla voimayksiköllä liikkuvaa SPMT-ajoneuvoa (self-propelled modular transporter). Kyseessä on modulaarinen järjestelmä, jolla tarpeeksi suurella kokoonpanolla voidaan saavuttaa 17 000 tonnin kantavuus! SPMT sopii toki paljon kevyempiinkin tarpeisiin, ja siitä on olemassa myös Light-versio. SPMT-light on saatavissa myös täyssähköisenä aina 86 tonnin kantavuuteen saakka, jolloin se sopii hyvin sisätiloissa käytettäväksi.

Lue seuraavaksi