Uutiset

Kuljetuskalusto

AX Transport uudistaa ajoneuvokantaansa ripeästi

AX Transport Ab

Lämpösäädeltyihin tuotekuljetuksiin Tukholman seudulla erikoistunut AX Transport uudistaa ripeällä aikataululla ajoneuvokantaansa tavoitteenaan täysin fossiilittomat ajoneuvot vuonna 2030.

Ahvenanmaalaisen Transmar-konsernin tytäryhtiölle, AX Transport Ab:lle toimitetaan vuosina 2023 ja 2024 yhteensä parisenkymmentä uutta biokaasulla toimivaa jakeluautoa. Lähivuosien investoinneissa on kyse sekä kaasu- että sähkövetoisista ajoneuvoista.

”Teemme investoinnit voidaksemme vastata asiakkaittemme odotuksiin myös jatkossa ja päästäksemme meille kaikille tärkeisiin ympäristötavoitteisiin”, sanoo AX Transportin toimitusjohtaja Henrik Lindahl.

AX Transport Ab

AX Transport hankki ensimmäiset Scanian valmistamat ja toimittamat kaasuautonsa kesällä 2023.

Henrik Lindahl korostaa, että investoinnit ovat AX Transportille suuria, mutta itsestään selviä yrityksen tulevaisuuden tavoitteiden kannalta.

”Päätimme jo kaksi vuotta sitten, että investoimme jatkossa ainoastaan kaasulla ja sähköllä toimiviin ajoneuvoihin. Lisäksi tiedämme nyt, että Tukholma tulee kieltämään dieselajoneuvojen käytön. Sähkö ja kaasu ovat silloin ainakin joillakin ydinkaupunkialueilla ainoat hyväksyttävät polttoaineet”, Lindahl lisää.Lue seuraavaksi