Uutiset

Kuljetuskalusto

Auramaa-yhtiöt ostaa Kuljetusliike Tyvi Oy:n

Euralainen kuljetusliike Y. Auramaa Oy on tehnyt esisopimuksen kuljetusliike Tyvi Oy:n osakekannan ostamisesta. Lopullinen kauppa on tarkoitus toteuttaa loka–marraskuun aikana.

Auramaa-yhtiöt muodostavat yhden maamme suurimmista kuljetusliikkeistä, ja sen toiminnan painopiste on eteläisen ja läntisen Suomen alueella. Konsernilla on toimipisteitä 13 paikkakunnalla ja se työllistää 110 autoa ja 330 työntekijää. Lisäksi se työllistää noin 160 vakituista sopimusautoilijaa ja budjetoitu liikevaihto kuluvalle vuodelle on noin 59 milj. euroa. Yritys on merkittävä osa koko maan kattavaa Kaukokiito-verkostoa.

Kaupan tarkoituksena on vahvistaa sekä Auramaa-yhtiöiden, Kuljetusliike Tyvi Oy:n että Kaukokiidon kilpailukykyä ja parantaa synergian kautta asiakaskokemusta sekä kustannustehokkuutta.

”Yritykset ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä ja yrityskauppa tulee vahvistamaan molempien yritysten ja koko ketjun toimintaedellytyksiä jatkuvasti kiristyvässä kilpailussa”, toteaa Auramaa -yhtiöiden toimitusjohtaja Pekka Auramaa.

Kuljetusliike Tyvi Oy on perinteikäs pirkanmaalainen perheyritys, jonka toiminnan painopiste on Pirkanmaan ja pääkaupunkiseudun välisessä liikenteessä. Yritys työllistää noin 25 autoa ja 40 työntekijää. Yrityksen budjetoitu liikevaihto kuluvalle vuodelle on noin 7 miljoonaa euroa.

Kuljetusliike Tyvi Oy:n toimintaa on kehitetty määrätietoisesti yhdeksi alansa edelläkävijöistä. 67-vuotiaan perheyrityksen myynti on omistajilleen tunteikas prosessi, jossa vuosikymmeniä kestäneiden asiakas-, työ- ja kumppanisuhteiden jatkuvuuden turvaaminen on keskiössä.

”On ollut ilo todeta, että näiden kahden perheyrityksen arvomaailma on yhtenevä”, toteaa Kuljetusliike Tyvi Oy:n toimitusjohtaja Heikki Tyvi. ”Olen vakuuttunut, että Auramaa-yhtiöistä asiakkaamme, henkilökuntamme ja yhteistyökumppanimme saavat pitkäaikaisen, kehityshaluisen ja -kykyisen kumppanin.”

Lue seuraavaksi