Uutiset

Kuljetuskalusto

Atlok antaa merkkikohtaisesti lisää valoa

Riihimäen teollisuusalueelta kolmostien kupeesta löytyy tarvittaessa merkkivaloja. Atlok Oy:n Ari Salin tuo maahan Vision X LED-valosarjoja. Yrittäjänä autoalalla pitkään toiminut Salin toimittaa yrityksensä kautta LED-lisävalosarjat sisältäen LED-valopalkin, asennustelineen ja johtosarjan. Arin mukaan merkkikohtaiset tehokkaat lisävalot ovat kasvattaneet suosiotaan. Nyt on saatavilla Volvoihin ja Scanioihin asennusta vaille valmiit sarjat. Ammattilaisten ajoneuvojen käyttömukavuus ja turvallisuus paranevat.

Lainsäädäntö sallii nykyään myös parittoman määrän lisävaloyksiköitä ajoneuvon keulalle. Lisävalojen maksimi kappalemäärään kuusi tai valotehon referenssilukuun sata ei tullut muutosta 28.8.2017 voimaan tulleen asetuksen myötä.

”Tuomme maahan Vision X -valoja. Nimisekaannusta markkinoillakin on, mutta kyseessä on tosiaan USA:ssa päätoimipaikkaa pitävä valmistaja. Heillä on Pohjois-Euroopan

Ari Salin näyttää lisävalon suuntauksen säätöruuvin selkeää rakennetta. Vision X LED-valon rakenne on vankka, joten tärinät eivät näy valokuviossa.

keskusvarasto nykyään Tukholmassa. Saamme sieltä täydennettyä omaa varastoamme tarvittaessa muutamassa päivässä”, kertoo Ari Salin Riihimäellä Atlokin tiloissa. Arin mukaan erityisesti LED-lisävalojen teho on nykyään niin paljon parempi kuin entisaikojen lisävaloissa, että se kannattaa itse kokea ja kokeilla. Hän sanoo käyttävänsä omassa pakettiautossaan testimielessä eri lisävaloja. Ari kertoo tarvittaessa kokemuksistaan suoraan asiakkaalle. Tällä hetkellä työauton lisävalot tosin puuttuvat, kun uusia ei Ari ollut ehtinyt asentaa ja vanhat olivat menneet kaupaksi. Hyvin on maahantuoja lisävaloista osannut kertoa.

Laatu ja valokeila parantuneet

Atlokin kautta saa lisävalojen lisäksi työ- ja muita kohdevaloja. Ari Salinin mukaan hyötyautojen lisävalojen myyntiä helpottaa merkkikohtaiset ratkaisut. Valmiiksi mietityt asennusvaihtoehdot esimerkiksi Scanian tai Volvon ohjaamoiden eri korkeuksille nopeuttavat myös asiakkaan päätöstä. Valmiit kiinnitysraudat ja asennussarjat helpottavat asennusta huomattavasti. Lisävalojen asennus ei tarkoita välttämättä laajaa auton ohjaamon etumaskin tai kattorakenteen purkamista ja kokoamista. Nopeimmillaan lisävalon saa asennettua kuorma-auton tuulilasin alle jäähdytinsäleikköön kiinnittämällä tarvittavat asennusraudat ja liittämällä valmiit johdotukset auton sähköjärjestelmään. Aikaa ei kulu auton muun mahdollisen huollon yhteydessä muutamaa tuntia pidempää.

”Uusissa merkkikohtaisissa lisävaloissa on nopeamman asennusajan lisäksi pari muuta hyvää puolta. Mallikohtaiset Vision X LED-lisävalosarjat eivät poikkea rakenteesta,

HF-Autohuollon Mikko Salonen mallaa Vision X LED-lisävaloa Volvon keulamaskiin. Valmiit asennussarjat nopeuttavat lisävalojen asennusaikaa. Valot saadaan hyvin integroitua ohjaamon rakenteeseen.

eivätkä siten tuo lisää ilmanvastusta eli polttoaineen kulutusta. Lisävalot eivät haittaa silloin myöskään autoa pestessä”, toteaa Riihimäen Volvo Truck Center HF-Autohuollosta Mikko Salonen. Mikko ei kehu Atlokin Vision X -asennuksia pelkästään pyynnöstä, vaan sanoo heidän saavan omilta asiakkailtaan Atlokin lisävaloista aidosti hyvää palautetta. Atlokin Ari Salinin mukaan valojen tehdastakuuaika on viisi ja puoli vuotta tai 50 tuhatta tuntia. Laatu on Vision X LEDeillä kunnossa.

Valot lisäävät turvallisuutta

Lisävalot ajoneuvon edessä tai takana työvaloina tuovat ammattilaiselle tai harrastajalle turvallisuutta. Ari Salin esittelee telineeseen sijoitettujen lisävalojen tehoja. Omana tuotteenaan Atlokin kautta on tarjolla kameravalo, jossa on työvalon keskellä sisäänrakennettu kamera. Kameraa voi käyttää vaikka peruutuskamerana. Ajoneuvon kojetauluun tulevassa kuvassa valaistus tulee peruutusvalosta. Tällä tavoin taakse sijoitettuna kamera on samalla valmiiksi hyvin suojattu. LED-työvalot mahdollistavat kokonsa ja erimallisten muotojensa vuoksi tehokkaan valon. Samalla sijoittelu erimuotoisiin rakenteisiin onnistuu varsin huomaamatta. Ari Salin kehottaa tutustumaan Vision X-tuotteisiin jälleenmyyjien luona. Hän kehottaa myös käymään Atlokin verkkosivuilta löytyvää LED -koulua. LED-school -nimellä löytyy sivustolta perus- ja käyttäjätietoa LED-valoista. Vision X-tuotteita on saatavilla raskaan kaluston jälleenmyyjiltä kautta maan. Ari Salinin mukaan asiakkaat ovat löytäneet LED-valojen hyödyt. Valo Suomen pimeänajan olosuhteisiin on tuotu.

Verkossa

www.atlok.fi

Lue seuraavaksi