Uutiset

Kuljetuskalusto

Ammattiajoneuvojen ja -laitteiden tekniikan suojaamiseen ja kunnostamiseen suomalainen teknologia

Tuotteita valmistetaan myös kuluttajille bensiini- ja dieselmoottorien, vaihteistojen, dieselpumppujen, laakereiden, oh­jaustehostimien, aseiden jne. suojaamiseen ja kunnostamiseen.

–RVS-teknologian ydin on sen fysiikkaan ja kemiaan perustuva kyky tunnistaa mekanismien kulumis-/vauriouhan alaisia kohteita niiden kitkapintojen tuottaman kitkalämpöenergian avulla ja sen kyky muokata (kunnostaa ja suojata) kyseisiä kitkapintoja. Syntyvä tribokeraamipinta (metallisilikaatti) on eräänlainen ”kovavoiteluaine”. Metallikitkapintojen pintarakenne muokkautuu kovemmaksi ja samalla elastisemmaksi, jolloin komponenttien, laitteiden ja voiteluaineiden käyttöikä pitenee, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Raimo Grönroos. Toimintaa ja tuotekehitystä tukevat mm. Tekes, Finnvera ja ELY-keskus.

Luotettavuuden kohentumisesta hyötyä

– RVS Technology -tuotteet soveltuvat mainiosti käytettäviksi ammattikäytössä olevien ajoneuvojen ja koneiden tekniikan suojaamiseen ja kunnostamiseen. Missä tahansa metallista kitkapintaa on, se voidaan suojata kulumiselta ja lämmön ai­heuttamilta rasituksilta, toimitusjohtaja Raimo Grönroos toteaa. –Mitä vaativammat olosuhteet, sitä merkittävämpi ero ja hyöty. Niinpä RVS on tuttu tuote moottoriurheilussa. Myös moottori- ja raivaussahoja ja suojataan tällä menetelmällä. Tuotteita käytetään myös talviurheilukeskusten tekniikassa kylmän ja kovan kuormituksen rasittamissa voitelukohteissa.

TÜV:n testaama ja hyväksymä

RVS on patentoitu teknologia ja sitä on testattu laajasti, uusimpana saksalainen TÜV SÜDin tutkimus. –Testi on luotettava ja se antaa hyvin positiivisen tuloksen; kolmen auton testissä kulutus aleni enimmillään 5,6 prosenttia ja CO2-päästöt pienenivät vastaavasti. TÜV-testausta on tarkoitus jatkaa, lisää Grönroos.
 

Hyvät käyttäjäkokemukset ja helppo käyttää

–Asiakkailta saatu palaute on erinomaista. Teknologian kapasiteetti tuntien se ei ole yllätys sanoo Grönroos. Yleensä tuotetta kokeilleesta tulee kanta-asiakas. Samanaikainen polttoaineen kulutuksen väheneminen, pienemmät päästöt sekä mekanismien käyttöiän ja luotettavuuden lisääntyminen ovat tärkeitä tekijöitä ja kiinnostavat aikaansa seuraavia ammattiliikenteenharjoittajia ja kuluttajia.

RVS-yhdiste toimitetaan kitkapinnoille voitelu- tai polttoaineen välityksellä mekanismin ollessa normaalisti käytössä. Osia ei tarvitse erikseen purkaa ja käsitellä. Autot ja koneet eivät seiso ja toiminta jatkuu entistä tehokkaammin ja tuottavammin, Grönroos painottaa.

 

Internet-osoite:
www.rvs.fi

 

Lue seuraavaksi