Uutiset

Kuljetuskalusto

AdBlue-rikkeitä ilmi Tanskassa

Tungvognscenter Syd eli yksi Tanskan poliisin raskaan liikenteen valvontayksiköistä oli valvonnan yhteydessä todennut, että tarkastetussa slovenialaisessa kuorma-autossa oli päästönhallintalaitteita manipuloitu.

Tutkimuksissa paljastui, että Euro 6 -päästöluokan autossa AdBlue-järjestelmä oli huijauslaitteen avulla tehty toimimattomaksi. Kuljettaja määrättiin maksamaan 22 500 Tanskan kruunun eli noin 3 000 euron sakko. Viranomaiset saattoivat auton myöhemmin valtuutettuun korjaamoon, jossa AdBlue-järjestelmä palautettiin toimintaan. Korjaamolaskua kertyi 27 000 kruunua eli runsaat 3 600 euroa. Slovenialainen kuljettaja on tunnustanut rikkeen.

Tämä tapaus on Tanskassa ensimmäinen laatuaan, jossa manipuloinnin kohteena on ollut Euro 6 -kuorma-auto. Viimeisen vuoden aikana yli 200 Euro 5 -kuorma-autoa on paljastettu AdBlue-järjestelmien manipuloinnista. Euro 6 -päästönormien mukaisilla autoilla tehdyt laboratoriotestit osoittavat, että yksi manipuloitu kuorma-auto saastuttaa enemmän kuin 60 määräysten mukaista autoa.

Lue seuraavaksi