Uutiset

Kuljetuskalusto

A-Katsastus laajentaa tarvikemyyntiin

Katsastuslainsäädännön uudistumisen jälkeen katsastusasemat ovat voineet tarjota asiakkailleen myös muita autoalan palveluita. Muutoksen myötä A-Katsastus Group on aloittanut autotarvikkeiden suosittelun ja myynnin. Palvelu laajenee noin 150 asemalle vuoden loppuun mennessä.

A-Katsastus Groupin toimitusjohtajan Kari Kivikosken mukaan uusi Autotarvike+ -nimellä lanseerattu palvelukonsepti on osa konsernin strategiaa, jonka tavoitteena on tuoda markkinoille autoilijoiden arkea helpottavia ja liikenneturvallisuutta edistäviä palveluita.

”Aiemmin lainsäädäntö rajasi palveluvalikoimamme katsastuksen lisäksi muihin Autotohtori-palvelun kaltaisiin kuntotarkastuksiin. Uuden lainsäädännön myötä saimme tilaisuuden kehittää palveluitamme, ja työmme jatkuu kotimaassa entistä monipuolisempana. Olemme saaneet asiakkailtamme paljon palautetta, jonka mukaan katsastuksen yhteydessä havaittuihin pikkuvikoihin ei löydy nopeaa apua. Nyt voimme vastata tähän toiveeseen saman tien”, hän kertoo.

Kivikosken mukaan ensimmäisten viikkojen kokemukset ovat olleet hyviä, ja asiakkaat ovat olleet palveluun tyytyväisiä. Saadun palautteen ansiosta palvelu on tarkoitus ottaa ensi vuoden aikana käyttöön myös Viron tytäryhtiön asemilla.

A-Katsastuksen tekninen johtaja Hannu Pellikka on seurannut 1980-luvulta lähtien ajoneuvotekniikan ja liikenneturvallisuusasioiden kehittymistä. Hän on tyytyväinen mahdollisuuteen hyödyntää henkilökunnan asiantuntemusta entistä laajemmin.

”Katsastuksessa havaitut valoviat ovat olleet jo pitkään kasvussa, ja meiltä saa jatkossa polttimot mukaan. On myös kaikkien etu, että voimme esimerkiksi tarkistaa öljyt ja suositella lisäystä, vaikka tarkistus ei varsinaiseen lakisääteiseen katsastusprosessiin kuulukaan. Tutkimusten mukaan jopa viidesosa liikenteessä olevista henkilöautoista tarvitsisi välittömän öljyntäytön”, toteaa Pellikka, jonka mukaan vuodenvaihteen jälkeen A-Katsastus-konsernin asemilla saa muun muassa vaihdettua pyyhkijänsulat, lisättyä öljyä tai täytettyä lasinpesunestesäiliön.

Lue seuraavaksi