Uutiset

Autot

Yli 100 vuotta huipputuotteita – Oy Sandman-Nupnau Ab, auto- ja teknisen alan tuotteiden suunnannäyttäjä

Sandman-Nupnaun tuotevalikoimasta löytyy yli 10 000 erilaista nimikettä. Panostuksen merkittävimmät suuntaukset ovat raskaan ja kevyen ajoneuvopuolen korjaamotoiminnassa sekä valmistavassa teollisuudessa. Yhtiön strategiana on ollut keskittyä suuriin, maailmalla merkittävässä asemassa oleviin tuotteisiin, joiden maahantuontiin on hankittu yksinoikeus.

Tämä on osoittautunut onnistuneeksi menetelmäksi ja tällä hetkellä yritys edustaa useita oman alansa huippumerkkejä jo vuosien kokemuksella. Kuten yrityksen perustamisvuonna 1901, niin saksalaiset valmistajat muodostavat edelleen merkittävän osan yhteistyökumppaneista ja tärkeitä kauppakumppaneita on runsaasti myös Englannissa sekä Ruotsissa. Tällä hetkellä Sanup edustaa 35 eri tuotemerkkiä, joista ajankohtaisimpia esitellään seuraavaksi.

Q8 tarjoaa täydellisen valikoiman öljyjä ja voiteluaineita

Q8 Oils on vuonna 1983 perustetun Kuwait Petroleum Internationalin tuotemerkki, jonka myynti kautta maailman on huikeat 75 miljoonaa litraa voiteluaineita vuorokaudessa. Yritys on öljyvarallisuudella mitattuna maailman neljänneksi suurin öljy-yhtiö ja se hallinnoi yli 4 000 huoltoasemaa Euroopassa. Sanupilla on tarjolla Q8:n koko 150 tuotteen valikoima, joka kattaa teollisuuden, korjaamojen, vesiliikenteen ja tietenkin henkilöauto- sekä raskaan kuljetuskaluston öljy- ja voitelutarpeet.

Q8:n repertuaarista löytyvät niin moottori-, vaihteisto-, vetopyörä- sekä hydrauliöljyt ja lisäksi suuri määrä erikoisöljyjä sekä teollisuuden tarpeisiin tulevia tuotteita. Yh­tiön periaatteena on tarjota voiteluaineet mopoista valtamerilaivoihin ja erittäin pitkälle viedyn tuotekehityksen ansiosta Q8 on esimerkiksi lisäaineiden tuotannossa sekä biotekniikan hyväksikäytössä maailman johtavia merkkejä. Voiteluaineiden soveltuvuuden Suomen oloihin takaa Ruotsin tuotekehitysyksikkö, joka varmistaa Q8-tuotteiden toimivuuden myös kylmimmissä oloissa.

Fleetguard-suodattimilla talou­dellista ja turvallista matkantekoa

Cumminsin tuoteperheeseen kuuluvalla Fleetguardilla on 40 vuoden kokemus dieselmoottoreiden suodattimien valmistuksesta ja sillä on tarjota markkinoiden täydellisin valikoima suodattimia ammattilaisten käyttöön. Korkealuokkaisten suodattimien ansiosta arvokkaiden koneiden järjestelmät pysyvät puhtaina eikä kalliita seisokkeja pääse syntymään. Sanup toimittaakin Fleetguard-suodattimia kaikkiin merkittäviin raskaan puolen ajoneuvoihin ja tarjolla on niin ilman-, polttoaineen- sekä öljynsuodattimia.

Fleetguardin ilmansuodattimet suojaavat moottoria ja takaavat riittävän ilmanmäärän ja moottorin tehojen täydellisen hyötykäytön. Fleetguard-polttoainesuodattimien vahvuuksia ovat niiden korkean teknisen kehitystason avulla saavutetut erittäin pitkät ajoneuvojen huoltovälit sekä huippuluokan suodatustason takaama polttoainejärjestelmän kestävyys. Yhtiön täysvirtaöljynsuodattimet taas estävät moottorin ennenaikaisen kulumisen ja sitä kautta vähentävät korjaamo- ja huoltokäyn­tien määrää.

Sanupilta istuimet kovaan käyttöön

Sanupin edustuksiin kuuluvat myös englantilaiset KAB Seating -istuimet, jotka ovat kuorma- ja linja-autojen, metsätyökoneiden, traktoreiden ja muiden ammattilaisten käyttämien koneiden luottotuotteita. Alan johtavan yrityksen laatutasosta kertoo sitä vakioistuimena käyttävien valmistajien lista, johon kuuluvat esimerkiksi JCB, Sampo Rosenlew, Kesla sekä runsaasti merkittäviä venerakentajia.

KAB Seatingin istuimet on tehty rankkaan ammattikäyttöön ja niiden ergonomia on korkeaa luokkaa, sillä istuimet on suunniteltu yksilöllisesti jokaista työtehtävää silmällä pitäen. Miltei kaikki KAB-istuimet on saatavilla lämmitettävinä ja istuinten käsinojiin on mahdollista liittää monissa työtehtävissä vaadittavat joystick-ohjaimet. Merkin vahvuuksia ovat myös istuinten suuri kestävyys sekä kilpailukykyinen hinta.

Valoa ja turvallisuutta

Valaisinpuolelle Sanupilla on tarjota laadukkaita Tyrin ja Britaxin tuotteita. Tyri Lightsin ruotsalaisissa työvaloissa korkea optinen suoritus­kyky sekä järeä muotoilu yhdistyvät kestävyyteen. Valikoimasta löytyvät niin halogeeni-, xenon- sekä nykyisin suosituimmat led-valot. Tyri-työvaloissa valon lämpötila on lähellä päivänvaloa, minkä ansiosta valo ei rasita silmiä ja valotehoa riittää aina 6 700 lumeniin saakka. Tyrin tuotteet ovat myös käytännössä edullisia, sillä niiden energiakulutus on hyvin pieni ja käyttöikä pitkä. Rankassa työkäytössä hyvin olennainen tärinänvaimennus on Tyrin työ­valoissa huippuluokkaa.

Varoitus- ja huomiovaloja tarvittaessa Sanupilla on edustuksessaan Britaxin laaja vilkkupaneeli- ja vilkkumajakkavalikoima. Kattavasta tarjonnasta löytyy kaikkiin työkoneisiin ja erilaisiin työtehtäviin sopivat laadukkaat ja kestävät tuotteet. Lisäksi Britax valmistaa myös lisä- ja äärivaloja henkilö- ja kuorma-autoihin.

Aurora-ilmastointi- ja lämmitys­laitteet vaativiin olosuhteisiin

Aurora on saksalainen liikkuvan kaluston ilmastointi- ja lämmityslaitteiden pioneeri, jonka korkeatasoisia tuotteita ovat alan vaativimmat asiakkaat käyttäneet jo yli 80 vuoden ajan. Auroran vahvuutena on yhdistää vakio-osat tarkkaan räätälöintiin siten, että aikaansaadaan tehokas ja kestävä tuote kilpailu­kykyiseen hintaan. Auroran valikoimasta löytyvät integroidut ilmastointilaitteet, sisään tai päälle rakennetut lämmityslaitteet, monentyyppiset puhaltimet sekä suuttimet ja muut lisätarvikkeet.

Lukot ja sisävarusteet suoraan hyllystä

Kuorma-autojen ja työkoneiden varustelussa tärkeää on myös lukkojen ja muiden sisävarusteiden toimivuus ja turvallisuustekijät. Sanupilla on myös tälle rintamalle tarjota maailman huippumerkkejä. Happich on Euroopan johtava ajoneuvojen sisäkaluston asiantuntija, jonka valtavasta tuotevalikoimasta löytyvät esimerkiksi listat, verhoukset, kattoluukut, hätävasarat, sisävalot ja peilit. Malliston painopiste onkin selvästi linja-autoissa, pikkubusseissa sekä jenkkivaneissa.

Lukoissa ja lukkojärjestelmissä Sanupin kumppanina on yli 150 vuotta lukkoja valmistanut saksalainen DLP. DLP:ltä löytyvät ratkaisut kaikkiin työkoneisiin ja ajoneuvoihin ja kaiken pohjalla on kokemus ja alan perinpohjainen tunteminen. OJOP Sweden Ab toimittaa puolestaan Sanupille Ojop-vipulukot sekä Quick Power -akkukengät. Vipulukoissa on valittavana sähkösinkityt tai haponkestävät osat, jotka on suunniteltu kestämään erittäin rankoissa olosuhteissa, kuten laivojen moottoreissa, metsäkoneissa ja leikkuupuimureissa. Pitkälle kehitetyt tuotteet edustavat alansa huippua ja esimerkiksi niiden tärinänkestävyys on huippuluokkaa.

Suomen Vaimennin vastaa raskaan kaluston iskunvaimentimista
Oy Sandman-Nupnau Ab:n sisaryhtiö Suomen Vaimennin Oy valmistaa Järvenpäässä laadukkaita kotimaisia SV-iskunvaimentimia. Niiden lisäksi Sanupin tarjonnasta löytyvät Fire­stonen sekä Drive-Riten ilmajouset. Sanupin iskunvaimentimista ja jousitusratkaisuista voit lukea enemmän Ammattiautot-lehden numerossa 8/12, joka ilmestyy elokuun lopulla.

Lue seuraavaksi