Uutiset

Autot

Ylellisyyttä retkeilyautoluokkaan – Mercedes-Benz V250 Avantgarde nyt korotettuna luksusversiona

Luxury Collection Automobiles on Suomen suurin luksus- ja superautojen maahantuoja sekä Suomen virallinen Ferrari-huolto. Luxury Collection Automobiles tuo Suomeen muun muassa Ferraria, Lamborghinia, Maseratia ja McLarenia. Asiakaskuntansa toiveiden kautta yritys päätti kehittää myös tilaa autoiluunsa kaipaaville yrityksen tasoa vastaavan ratkaisun, ja yhteistyössä tamperelaisen Radiokulman kanssa tuodaan nyt markkinoille täysin kotimaisen muutosprosessin läpikäynyt, seitsemän henkilön Mercedes-Benz V250 Avantgarde -retkeilyautomallisto.

Superautojen kaupankäynnissä henkilökohtaisen ja yksilöllisen palvelun merkitys korostuu verrattuna tavalliseen autokauppaan, ja onkin luonnollista, että Luxury Collection Automobilesin asiakaskunnan mielipiteitä kuunnellaan erittäin tarkoin myös varsinaisen kaupanteon jälkeen. Tätä kautta ilmeni, että vaikka ajonautinnon arvostaminen näkyy esimerkiksi huippuluokan urheiluauton hankinnassa, kaipasi moni asiakas myös tilaa ja ajomukavuutta esimerkiksi vapaa-ajan harrastusautoiluun.

Radiokulman Tommi Karimäki ja Luxury Collection Automobilesin Miika Toivonen ovat panostaneet V-sarjan retkeilyajoneuvon kehitysprosessiin lukemattomia työtunteja. Urakan tuloksena aikaansaatu kokonaisuus toimii mainiona esimerkkinä kotimaisen innovatiivisuuden ja työn laadun tasokkuudesta.

Kun Luxury Collection Automobilesin korkeita kriteerejä täyttäviä ajoneuvoja ei ollut järkevässä hintatasossa saatavilla, alkoi toimitusjohtaja Miika Toivonen selvittää oman luksusluokan tila-automallin rakentamisen mahdollisuutta. Kumppaniksi projektiin löytyi jo aikaisemmin monista yhteistyöhankkeista tuttu Radiokulma, ja urakka alkoi suunnittelupöydältä kaksi vuotta sitten. Valtavien tutkimustöiden, pitkien aivoriihien sekä lukemattomien työtuntien jälkeen nyt esiteltävä Mercedes-Benz V250 Avantgarde -retkeilyauto täyttääkin kaikki Luxury Collection Automobilesin laatuvaatimukset, ja vieläpä erittäin houkuttelevaan autoverottomaan hankintahintaan.

Yhteistyö autotehtaan kanssa

Retkeilyautoprojekti on suoritettu alusta alkaen kaikki yksityiskohdat huomioiden.

Mercedes-Benz V250 Avantgarden onnistuneessa suunnittelussa kattokorotus sulautuu tyylikkäästi Johtotähden linjoihin.

”Otimme heti aluksi yhteyttä Daimleriin, ja tarkan raportoinnin ansiosta saimme tehtaalta niin sanotun bodybuilder-aseman ja pääsyn Daimlerin päällirakennetietokantaan. Näin saimme kaikki tarvittavat rakenneyksityiskohdat tietoomme, mikä helpotti omaa 3D-suunnittelutoimintaamme ja esimerkiksi lujuuslaskelmien oikeellisuuden varmistamista. Tämän ansiosta esimerkiksi ajoneuvon dynaamiset linjat säilyvät ja niin auton ulkonäkö kuin ilmanvastuskertoimet täyttävät Daimlerin kovan vaatimustason. Samalla tehtaan takuuohjelmat säilyvät muuttumattomina, eikä ikäviä yllätyksiä ole odotettavissa”, kertoo Miika Toivonen.

Sisäkorkeus täyttää vaatimukset

Luonnollisesti merkittävä yksityiskohta retkeilyajoneuvon rakentamisessa on 185 senttimetrin sisäkorkeuden edellyttämän kattokorotuksen valmistus ja kiinnitys auton koriin.

V250 Avantgarden matkustamon istuinjärjestys on helposti muunneltavissa ja täysmittainen vuode on helposti vedettävissä esille korotuksen takaosasta.

”Panostimme kattokorotuksen tyylikkyyteen ja toimivuuteen lukemattomia suunnittelutunteja, ja olemmekin varmoja korotuksen sopivuudesta maamme koviin olosuhteisiin. Näin aikaansaimme tyylikkään modulaarisen muotin, josta on tarvittaessa helppoa muokata myös matalampia versioita tai vaikkapa kattoikkunamalleja.”

”Sisäistimme tarkoin, että korotuksen kiinnityksen täytyy olla täysin virheetön. Yhteistyössä liima-alan edelläkävijä Sika Finlandin kanssa varmistimme sataprosenttisen, käytännössä ikuisen kiinnitysvarmuuden, ja prosessi varmistettiin vielä niittikiinnityksellä. Näin korotuksen irtoaminen kesken ajon ei ole mahdollista missään olosuhteissa”, korostaa Radiokulman toimitusjohtaja Tommi Karimäki.

Laadusta tinkimättä

Tässä projektissa noudatetaan Luxury Collection Automobilesin huippukorkeita kriteereitä ja yksityiskohtien sekä ominaisuuksien laadukkuudesta ei ole tingitty.

Seitsemänpaikkaisuudesta huolimatta V250-retkeilyautoon jää tarvittaessa vielä mukavasti tavaratilaa ja istuimia irrottamalla autosta saa käden käänteessä tyylikkään tavara-auton. Kiskot ja kiinnityspisteet mahdollistavat näppärän muuntumisen vaikka esteettömäksi taksiksi.

”Jo perusmalli vastaa vaativankin autoilijan vaatimuksiin ja mukavuus on varmistettu esimerkiksi ääni- sekä lämpöeristysten viemisellä uudelle tasolle. Samoin esimerkiksi sisävalaistuksen, verhoilun sekä audiomaailman lähtötaso on jo ylellinen, ja luonnollisesti lähes kaikki ratkaisut ovat räätälöitävissä Radiokulman asiantuntemuksella miltei mielikuvituksen asettamissa rajoissa. Näin asiakkaan omat mieltymykset niin ulkonäön ja käyttötarpeiden mukaan voidaan ottaa tarkoin huomioon. Olemme myös valmistamassa ns. Maybach-tyylisen erikoismallin todella vaativaan makuun ja huomionarvoista on myös kantavuutta lisäävän nelivetoversion saatavuus takavedon sijaan”, Toivonen lisää.

”Perusvarusteluun kuuluvat esimerkiksi 190 senttimetrin sisäkorkeus, 130 senttimetrin levyinen esiin vedettävä sänky, mikroaaltouuni, invertteri, jääkaappi sekä maasähköt. Sähköiset liukuovet molemmin puolin tuovat käyttömukavuutta ja helpottavat toimintaa vaikka ahtailla parkkipaikoilla. Luonnollisesti myös istuinten määrää ja järjestystä on helppo muokata tarpeiden mukaan, ja näin henkilökuljetin muuntuu nopeasti esimerkiksi rakennusmateriaalin kuljetukseen. V-sarjalainen on myös loistava vetojuhta, ja 2 000 kilon jarrullinen vetomassa mahdollistaa vielä isonkin perävaunun mukaan ottamisen”, huomauttaa Radiokulman ajoneuvovarustelun asiantuntija Mika Maro.

Loistava taksikäyttöön

Avantgarde-retkeilyajoneuvon tuotantoprosessissa on huomioitu myös auton soveltuvuus taksiautoiluun.

”Mercedes-Benz V250 Avantgarde on ominaisuuksiltaan kuin tehty miellyttävään taksiajoon. Sivuovet kummallakin puolella, hulppea sisäkorkeus, muunneltava istuinjärjestys sekä huippuluokan mukavuus ja äänieristys tekevät mallista todella houkuttelevan työkalun niin koululaisajoon, tolpalle tai vaikka edustusluokan kuljetuksiin. Runsaat kiinnityspisteet, lattiakiskot ja muut yksityiskohdat mahdollistavat puolestaan esteettömät kuljetukset ja tarvittaessa on mallista saatavilla myös matalalattiaversio”, kertoo Toivonen.

Houkutteleva hintataso

V250 Avantgarde -luokan ajoneuvojen yhteydessä kynnyskysymykseksi muodostuvat yleensä korkeaksi kohoavat hankintakustannukset, mutta retkeilyajoneuvoksi rekisteröinti alentaa ostokynnystä huomattavasti.

Radiokulman asiantuntevaan tyyliin myös tunnelmavalaistus edustaa alan huippua ja vain mielikuvitus on rajana ajoneuvon audiovisuaalisessa maailmassa.

”V250 Avantgarde on esimerkiksi yrittäjälle todella järkevä ratkaisu, sillä autoverottomuus, täydellinen arvonlisäveron osuus sekä tämän vuoden tuplapoistomahdollisuus muuttavat loppusummaa huomattavasti miellyttävämpään suuntaan. Luonnollisesti kannattaa huomioida myös ajoneuvon kokoonsa nähden alhaiset käyttökustannukset ja luotettavat jälkimarkkinointipalvelut.”

”Tulemme esittelemään V250 Avantgarden suurelle yleisölle huhtikuun puolivälissä järjestettävien Mansen Mörinöiden yhteydessä, jolloin toimipisteessämme on mahdollisuus tutustua samalla kertaa koko valikoimaamme urheiluautoista aina kevyen luokan kuorma-autoihin sekä retkeilyajoneuvoihin. Kannattaakin siis varata vapaata huhtikuun puoliväliin ja suunnata Lempäälän Areenakadulle tutustumaan uuteen Mercedes-Benz V250 Avantgardeen sekä muuhun, takuulla kiinnostavaan tarjontaamme”, päättää Toivonen.

Mercedes-Benz V250 d pitkä A3 A Luxury retkeilyauto

Moottori: 4-sylinterinen, 2,0-litrainen ahdettu dieselmoottori

Kokonaisteho: 140 kW (190 hv)

Vetotapa: Takaveto

Vaihteisto: 9G-TRONIC-automaattivaihteisto

Yhdistetty-kulutus: 7,6 litraa / 100 km

CO2-päästöt: 199 g/km

Mitat (pit/lev/kork): 5370 mm/1928 mm/2450 mm

Omamassa: 2505 kg

Vetopaino, jarrullinen: 2000 kg

Vetopaino, jarruton: 750 kg

Koeajoauton hinta (alkaen):99.990 euroa, alv. vähennysoikeus koko hinnasta

Lue seuraavaksi