Uutiset

Autot

Yksinkertaista varmuutta TAKI-kiinnitysjärjestelmä – turvaa myös perävaunukuljetukset

Hausjärveläinen Metallivalmiste A. Laaksonen Oy on yli 40 vuotta toiminut metallialan perheyritys. Heidän tärkeimpiä tuotteitaan ovat siirtohyllyt, arkistokaapistot sekä metalliset toimistokaapit.

Yhtiön toista sukupolvea edustava Petteri Laaksonen kertoo, että idea TAKI-järjestelmään syntyi, kun he kyllästyivät omien tavaroidensa kiinnityksen hankaluuteen ja hitauteen. Kekse­liäässä yrityksessä päätettiin suunnitella oma toimiva menetelmä ja näin TAKI-järjestelmä näki päivän­valon.

Prototyypeistä on kehitetty nykyinen toimivaksi ja luotettavaksi osoittautunut malli. Malli on hyvin yksinkertainen ja se koostuu sidontakiskoista sekä portaattomasti liikuteltavissa olevista irrallisista TAKI-kiinnikkeistä. Kiinnikkeet liu’utetaan kiskoon ja ne kiristetään paikoilleen pyörittämällä. Itse lenkki pyörii vapaasti, joten sidonta saadaan ki­reäksi aina haluttuun suuntaan. Haluttaessa kiinnikkeet voi vaikka pyörittää irti ja ottaa mukaansa pois perävaunusta tai autosta.

Perävaunukuljetukset turvalliseksi

Suurin yksittäinen syy perävaunukuljetusten huonoon kiinnitysten tasoon on yksinkertaisesti laiskuus. Ei viitsitä etsiä kunnon kiinnityspisteitä ja muutenkin hommaa pidetään liian työläänä. TAKI-järjestelmässä tätä tekosyytä ei voi käyttää hyväksi. Kiinnikkeet saa siirrettyä saman tien oikeaan paikkaan ja isoihin lenkkeihin käyvät kaikki sidontaliinat. Hankalankin muotoisen esineen kiinnityksessä ja kiristyksessä ei mene kuin pieni hetki ja tuloksena on turvallisuutta sekä ihmisille että tuotteille. Samalla tietenkin välttää myös poliisin antamat pikavoitot kuormauksen täyttäessä vaadittavan turvallisuustason. Petteri Laaksonen kertoo myös, että järjestelmä täyttää kaikki turvallisuusvaatimukset ja se on myös CE-hyväksytty.

Perävaunuihin kiinnitys tapahtuu kiskojen avulla. Paras kiskojen kiinnityspaikka olisi lattia, mutta mikäli se ei ole mahdollista, voidaan kiskot hyvin laittaa myös laitoihin kiinni. Suunnittelutyön korkeasta tasosta kertoo myös se, että Laaksonen Oy on kehittänyt laitoihin peitelistan, jonka alle kiinnitysniitit jäävät siististi piiloon. Tyylikkyyden lisäksi lista samalla myös tukevoittaa perävaunun rakennetta. Yhtiön omaa tuotekehitystyötä edustavat myös kiskoihin kiinnitettävät TAKI-laatikot, joihin saa vaikka liinat siististi säilöön. Omaa suunnittelua ovat myös TAKI-väliseinäkkeet, joiden avulla esimerkiksi pakettiauton lattiatilan pystyy jakamaan pituus- tai leveyssuuntaisesti.

Edullista tehokkuutta

Kevyt TAKI-kiinnitysjärjestelmä on erittäin nopea ja helppo asentaa ja kustannuksiltaan hyvin kohtuullinen. Esimerkiksi neljä kiinnikettä, kiskot ja listat tulevat maksamaan noin 120 euroa ennen asennuksia. Petteri Laaksonen kertoo myös, että tuotteiden materiaali on pääosin huippu­luokkaista kotimaista terästä ja vaikka he luonnollisesti myöntävät tuotteilleen kunnon takuun, ovat TAKI-kiinnitykset käytännössä särkymättömiä.

TAKI-järjestelmä on nopeasti kasvattanut suosiotaan ja muutamassa vuodessa tuhansia kiinnikkeitä on myyty ympäri Suomen. Jälleenmyyntiverkosto on kasvanut nopeasti ja tuotteita saa nyt suoraan useilta autoalan varustelijoilta. ”Tyytyväiset asiakkaat ja viidakkorumpu ovat parasta mainosta tuotteillemme. Myös eräät erikoisperävaunuja valmistavat yritykset ovat ottaneet TAKI-tuotteet suoraan vaunujensa varusteluun, mikä kertoo luottamuksesta tuotteeseen”, jatkaa Laaksonen.

Lue seuraavaksi